Vakfı ziyaret ettiler

Vakfı ziyaret ettiler

Vakfı ziyaret ettiler
Gündem 4.08.2012 14:23:00 2050 0

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun “Daha Adil Bir Dünya İçin Yanım-da Ol” projesi bölge değerlendirme toplantısı için Malatya’ya gelen 30’a yakın kadın milletvekili, Darende’ye gelerek Hulûsi Efendi Vakfı’nı ziyaret etti. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın organizesi ile ziyaretlerde bulunan milletvekilleri ilçemizdeki tarihi ve doğal güzelliklere hayran kaldıklarını bildirdi.

Darende’deki birçok hizmetin gerçekleşmesini sağlayan Hulûsi Efendi Vakfı’nı ziyaret ederek Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le görüşen grup vakfın çalışmaları hakkında bilgiler edindi.

Hamidettin Ateş milletvekillerine daha sonra Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Darende Tanıtım Merkezi, Kudret Havuzu, Balıklı Kuyular ve Çilehane mesire alanlarını gezerek bilgiler verdi.

Yoğun temponun ardından gezi

Ziyarette şehrini arkadaşlarına gezdiren Öznur Çalık, TBMM’de yoğun bir tempoyla önemli konularda kanunlar hazırlandığını bildirdi. Çalık, stresli geçen bir dönemin ardından yorgunluk atmak ve Malatya’yı tanıtmak için arkadaşlarına kenti gezdirerek “kayısı diyarının güzelliklerini” gösterdiklerini belirtti.

Öznur Çalık; “Malatya denilince akla gelen ilk yerlerden birisi olan Darende ilçemizi gezerek güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduk. Milletvekili arkadaşlarımız gördükleri güzellikler karşısında hayran kaldıklarını dile getirdi. Burada özellikle Hulûsi Efendi Vakfı’nın müthiş çalışmaları ile tarihe değer veren, kültürü ön plana çıkaran, insana, topluma hizmeti ön planda tutan bir anlayışla bir ilçenin çehresinin nasıl değiştirilebildiğini yeniden görmüş ve arkadaşlarımıza göstermiş olduk” dedi.

Açık hava müzesi gibi

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan “Darende’nin sahip olduğu güzellikler illeri kıskandıracak derecede” diyerek görüşlerini dile getirirken AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da herkesin kendinden bir şeyler bulabildiği ilçenin “Kültür hazinesi ve açık hava müzesine benzediğini” söyledi.

CHP’li vekilden vakfa övgü

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova da Hulûsi Efendi Vakfı’nın çalışmaları ile Darende’yi cazibe merkezi haline getirdiğini vurgulayarak “Adeta iğne oyası gibi işlenerek güzellikleri sergilenmiş, her tarafı hayranlıkla izlenecek harika bir doğaya sahip, önemli bir çekim merkezi olarak gördüğüm Darende’ye yeniden gelmek isterim” diye tespitlerini kaydetti.

Ziyarete AK Partili Milletvekilleri, Gönül Bekin Şahkulubey (Mardin), Dilek Yüksel (Tokat), İlknur İnceöz (Aksaray), Gökçen Özdoğan Enç (Antalya) Nurcan Dalbudak (Denizli), Safiye Seymenoğlu (Trabzon), Fatoş Gürkan (Adana), Semiha Göğüş (Aydın), Ülker Güzel (Ankara), Oya Eronat (Diyarbakır), Tülay Selamoğlu (Ankara) ve CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova katıldı. Geziye AK Partili Ağrı Milletvekili M. Kerim Yıldız ile Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın da eşlik etti.

Belediye Başkanı İsa Özkan’ı da ziyaret eden Milletvekilleri gezinin ardından ilçeden ayrıldı.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

      http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1717


Anahtar Kelimeler: