Eşi makasla yaralamış

Eşi makasla yaralamış

Eşi makasla yaralamış
Gündem 4.08.2012 14:12:00 1731 0

Darende’de uzun süredir eşinin kendisine şiddet uyguladığını ve son olarak makasla yaraladığını iddia eden bir kadın korumaya alınarak kadın sığınma evine yerleştirildi.

Alınan bilgilere göre Darende’ye bağı Ağılyazı Köyü Akpınar Mezrasında yaşayan A.G. (50), eşinin kendisine şiddet uyguladığını bildirerek jandarmaya sığındı. A.G.’nin sağlık kontrolünde vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri ve kesici aletle yapıldığı belirlenen yaralara rastlandı. 30 yıllık eşi N. G.’nin kendisini sürekli darbettiğini kaydeden A.G. son olarak makasla vücuduna yaralar açan eşiyle aynı çatı altında yaşamak istemediğini bildirdi.

Koruma talebi üzerine 3 çocuk annesi A.G. “Yüksek derecede risk altında olduğu” gerekçesiyle Darende Kaymakamlığı tarafından Malatya Kadın Sığınma Evi’ne sevkedilerek buraya yerleşmesi sağlandı.

A.G. olayının 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanun kapsamında Malatya’da ilk defa mülki amir tarafından koruma uygulaması için tedbir alındığı öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: