TOKİ´de heyecanlı bekleyiş

TOKİ`de heyecanlı bekleyiş

TOKİ´de heyecanlı bekleyiş
Gündem 4.08.2012 14:05:00 1790 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ilçede yapılan ‘sosyal konut’ kapsamındaki ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek 90 dairenin sahiplerinin Ankara’da kura ile belirleneceğini söyledi.

Hacıderviş Mahallesine 5 blok halinde inşa edilen 65 metrekarelik, dairelerin bir süre önce tamamlandığını belirten Kaymakam Aktaş, 207 başvuru arasından şartları tutan 123 kişinin dosyalarının TOKİ’ye gönderildiğini ve bu kişiler arasından çekilecek kura ile evlerin sahiplerinin tespit edileceğini bildirdi.

TOKİ ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Genel Müdürlüğü arasında yapılan mutabakat gereği Türkiye genelinde 25 noktada toplam 2 bin 120 adet 45 metrekarelik, 4 bin 638 adet de 65 metrekarelik sosyal konut yapıldığını belirten Aktaş, bunlardan 90 tanesinin Darende`de inşa edildiğini vurguladı.

Mehmet Aktaş, Darende`deki konutların geçtiğimiz yıl TOKİ`nin isteğiyle satışa çıkarıldığını, ancak yeterli talep olmayınca durum TOKİ`ye bildirilerek sosyal konuta dönüştürüldüğünü kaydetti.

Aralarında engelliler ile SYDV’ndan yardım alan kişilerin yer aldığı 90 kişiye daire verileceğini dile getiren Aktaş, TOKİ’nin aylık kira öder gibi cuzi taksitlerle vatandaşlara büyük bir kolaylık sunmakta olduğunu ifade etti. Kaymakam Aktaş; “Proje Uygulama Yönergesi`ne göre dönemsel artışlar olmaksızın 45 metrekarelik konutlar için 100 lira sabit taksitle toplamda 27.000 TL, 65 metrekarelik konutlar için 130 lira taksitle toplamda 35.100 lira bedelin TOKİ tarafından belirlendi” diye konuştu.

Bu arada aynı alandaki 204 konutluk ikinci etap TOKİ’deki hak sahiplerinin kuraları çekildi. Sosyal konutların hemen yanıbaşındaki bu alanda cami, işyeri ve sosyal donatılar da yapılıyor.


Anahtar Kelimeler: