Hacı Bekir Cami ibadete açıldı

Hacı Bekir Cami ibadete açıldı

Hacı Bekir Cami ibadete açıldı
Gündem 4.08.2012 14:02:00 2403 0

Darende’deki iki minareli ilk mabed olan Hacı Bekir Camisi, Ramazan ayı ile birlikte ibadete açıldı. Darende Müftüsü Ahmet Varol, Ramazan arifesinde tamamlanan camiyi gezerek Dernek Başkanı Adil Sönmezler ve dernek yönetim kurulu üyesi Cemal Başpınar’dan bilgiler aldı.

Müftü Varol, ilçenin en yoğun ikamet alanının olduğu Heyiketeği Mahallesinde yapımı tamamlanan Hacı Bekir Camisinin Ramazan ayı ile birlikte ibadete açılmasının sevincini yaşadıklarını bildirdi.

Ahmet Varol; “Camimiz, kubbeli ve iki minareli olarak inşa edilmiştir. Darende’nin ilk iki minareli camisi olması ve Ramazan ayının başlaması nedeniyle ilçede ilk defa mahya asıldı. İki katlı olan camimizde aynı andan yaklaşık 750 vatandaşımız ibadet edebilecektir. Alt katı Kur’an Kursu olan camimizin içerisindeki çekme kat kadınların ibadet etmeleri için düzenlenmiştir” dedi.

Caminin hayırlı olmasını dileyen Müftü Varol ayrıca Ramazan ayı boyunca teravih namazlarının hatimle kılınacağını belirtti.

Dernek Başkanı Adil Sönmezler de 1 milyon 500 bin liraya malolan caminin yapımına destek olan herkese minnet borçlu olduklarını bildirdi.

Alttan ısıtması, çinileri, süslemeleri, halısı ve birçok ihtiyacı tamamlanan caminin sadece çevre düzenlemesinin devam ettiğini dile getiren Sönmezler; “Abdest alma yerleri ve lavabolar da tamamlanıyor, inşallah bir ay içerisinde tamamen çalışmalar bitecektir. Resmi açılışını Zengibar Güreş Festivalinde yapmayı planlıyoruz. Ramazan ayına yetişmesi ve çevredeki insanların mağdur olmaması için içerisini bitirerek ibadete açtık” diye konuştu.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1744


Anahtar Kelimeler: