Çalışmalar başladı

Çalışmalar başladı

Çalışmalar başladı
Gündem 4.08.2012 13:58:00 1157 0

Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlemeler yapılan ancak zamanla bozulmalar yaşanan ilçemizdeki Tohma Kanyonu’nda yenileme çalışmaları başladı.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş kanyondaki çalışmaları yerinde inceledi.

Mehmet Aktaş yapılan çalışma ile daha önce dinlenme alanları da oluşturulan kanyonun sadece yürüyüş amaçlı olarak kullanılması amacıyla bir dizi yenileme gerçekleştirildiğini bildirdi.

Sağlam ve kullanışlı olacak

Kaymakam Aktaş; “İnsanların doğayla başbaşa kaldığı güzel bir ortam olan kanyondaki yürüyüş yollarındaki ahşaplar tamamen yenilecek. Pergolaların sayısı azaltılarak bir dizi düzenleme yapılıyor. Yürüyüş alanlarının daha sağlam, kullanışlı olması için çevredeki doğal yapıya uygun malzemeler kullanılacaktır” dedi.

Mehmet Aktaş, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği kanyonun eşsiz güzelliklere sahip olduğunu dile getirerek Malatya Valisi Ulvi Saran’ın destekleriyle ödenek tahsis edilen alandaki çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Tohma Kanyonu rehabilite ve alt yapı yenileme projesi kapsamında Darende Kaymakamlığı’nca yürütülen çalışmada yaklaşık 85 bin liralık bir harcama ile düzenlemelerin yapıldığı belirtildi.

 

     Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1761


Anahtar Kelimeler: