Hulusi Boyraz çalışmaları anlattı

Hulusi Boyraz çalışmaları anlattı

Hulusi Boyraz çalışmaları anlattı
Gündem 4.08.2012 13:55:00 1777 0

Malatya Belediyesi iştiraklerinden Esenlik şirketi, Beton Elemanları fabrikası bünyesindeki karo, kilit taşı, kompozit üretim tesislerine ek olarak "Beton Boru" ve "Doğal Görünümlü Taş" üretim tesisleri ile bu daldaki üretim yelpazesini genişletti.

Ziyaret ettiğimiz Esenlik Şirketi Genel Müdürü hemşehrimiz Hulûsi Boyraz, Beton Elemanları Fabrika Müdürü Ahmet Faik Yıldız`la birlikte yeni kurulan tesisi gezdirerek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  

Bölgede sadece Malatya’da

Hulûsi Boyraz yatırımlar çerçevesinde yeni bir beton santrali kuran ve aldığı kumlama makinesi ile ürettiği parke taşlarına doğal taş görünümü kazandıracak olan tesisin, bölgede sadece Malatya’da olduğu belirtti.

Boyraz hizmet alanını her geçen gün genişleten ve Malatya’ya önemli ölçüde istihdam sağlayan Esenlik’in son aylarda Beton Elemanları Fabrikası’nda genişletme çalışmaları gerçekleştirerek, kentte yaptıkları dönüşüm çalışmalarında kullanılan ürünleri üretmek üzere önemli yatırımlar yaptığını kaydetti.

Yeni ürünle farklılık

Esenlik’in bölgenin en büyük üretim tesisini kurduğunu vurgulayan Genel Müdür Boyraz; “Toplam 50.000 m2 alana sahip Beton Elemanları karo, kilit taşı, kompozit, doğal görünümlü taş üretimi günlük 5.000 m2 olan tesislerde 150 kişi istihdam edilmektedir. Yüksek basınçlı suni taş üretimi ve bunun kumlaması ile birlikte özellikle farklı desenlerde, farklı renklerde, farklı kalitede ve farklı ebatlarda taş üretebiliyoruz. Böylece hem kalite anlamında belli bir standarda ulaşmış olduk, hem de şehrimizde, caddelerimizde yapılacak düzenlemelerde farklı modeller, farklı projeler uygulanabilecektir” dedi.

Boyraz fabrikada, işçiler açısından kolaylaştırılmış modern çalışma ortamları olduğunu ve vardiyalı çalışıldığını anlatarak üretilen taşların farklı türlerde yapılabildiğini kaydetti. Sadece bölgede değil Türkiye’de ilkler arasında yer alan yatırımla ürettiği parke taşlarına doğal taş görünümü kazandırıldığını vurgulayan Boyraz, “Esenlik, kapasitesiyle de kalitesiyle de önemli bir yatırıma imza atmış oldu” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: