Yahya Kemal Darende’de anıldı

Yahya Kemal Darende’de anıldı

Yahya Kemal Darende’de anıldı
Kültür-Sanat 17.12.2008 10:01:00 8629 0

Türk Edebiyatının güçlü isimlerinden büyük şair Yahya Kemal Beyatlı vefatının 50. yılında Darende Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesinde yapılan bir etkinlikle anıldı.

Darende Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesinde yapılan törene, Belediye Başkan Vekili Orhan Ormancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, resmi daire müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Anma töreninin açılışında bir konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Ali Önal 2008’in Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ‘Yahya Kemal’ yılı olarak seçildiğini anımsattı. Önal konuşmasının devamında; “Onun yazdığı dizelerde musıki ve ahengin etkilerini adeta anlık yaşanmışlar olarak görmemizden ziyade, okunduğu anlarda zihnimizde ve yüreğimizde aniden yaşanan olaylar olarak irdelenmesine neden olur. Bazıları onu eski edebiyatın son temsilcisi olarak görürken, bazıları Cumhuriyet dönemi edebiyatçısı, bazılarıysa modern edebiyatın en büyük isimlerinden biri olarak değerlendirirler” dedi.

Okulun Edebiyat öğretmeni Salih Zeki Bozkurt’ta yaptığı konuşmada Yahya Kemal’i anlamak için bu milletin bir ferdi olmanın yeterli olduğunu söyledi.

İlçedeki çeşitli okullarda öğrenim gören öğrenciler şairin eserlerini seslendirdi. Ayrıca etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Yahya Kemal’i anma programı çerçevesinde Liseler arası makale yarışmasında; Seher Eren (Balaban Lisesi) birinci, Asuman Kalaycık (Darende Lisesi) ikinci, Merve Özkan (M.İclal Başer Anadolu Lisesi) da üçüncü oldu. Liseler arası şiir okuma yarışmasında ise; Ercan Doğan ve Hilal Yalçın (Darende Lisesi) birinci, Meliha Zülal Gülcü (Darende İmam Hatip Lisesi) ikinci, Zühal Cihan (Balaban Lisesi) da üçüncü oldu. İlköğretimler arası şiir okuma yarışmasında ise Betül Sönmez (Nadir İ.Ö.O) birinci, Sena Önver (Ahmet Çokyaşar İ.Ö.O) ikinci, Hazal Zontul (M.İzzetpaşa İ.Ö.O) da üçüncü oldu. Öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi.


Anahtar Kelimeler: