Kursa katılanlara sertifika verildi

Kursa katılanlara sertifika verildi

Kursa katılanlara sertifika verildi
Gündem 4.08.2012 13:49:00 1485 0

Darende Kaymakamlığı tarafından ilçedeki kadınların kişisel becerilerinin artırılması için düzenlenen “Ev yemekleri aşçılığı kursu” tamamlandı. 2 aylık eğitimin ardından kursa katılan 21 kadına sertifikaları dağıtıldı.

Sertifika törenine katılan Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, kursta eğitim alan kadınların ilçede geleneksel ve yöresel ev yemekleri servis edilen güzel bir lokanta açarak farklılık oluşturabileceğini söyledi.

Kadın toplumda aktif rol almalı

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kursun bitiminde düzenlenen sertifika törenine eşi Selen Aktaş’la birlikte katılarak bir konuşma yapan Kaymakam Aktaş; “Bu sertifikaları değerlendirmenizi istiyoruz. Bu sertifikaları duvara asmak için kullanmayın. Biz istiyoruz ki, kadınların her alanda toplumda aktif rol almalıdır. Siyasette, ticarette, dernek faaliyetlerinde ve iş yaşamında kadınların eli olmalı. Çünkü kadınların, titizliği, duyarlılığı, daha farklı ve topluma yararlıdır” dedi.

Toplumu yetiştiren anneler

Kadınların toplumu yetiştiren bireyler olduğunu ifade eden Aktaş “Çocukların her türlü eğitimi çoğunlukla evde anneler tarafından yürütülmektedir. Dolayısıyla kadınların bilgi ve donanımları ne kadar çok olursa o kadar iyi bireylerin yetişmesi sağlanır ve toplumdaki faydalı, yetişmiş insan sayısı artar” diye konuştu.

Darende için ihtiyaç

Ev yemekleri aşçılığı kursunun ardından Darende’de kadınların idare ettiği, yöresel ev yemekleri yapılan bir lokanta açılmasını beklediğini dile getiren Mehmet Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Önemli bir turizm hareketliliği olan, şehirlerarası yol güzergahındaki ilçemizde böylesine bir ihtiyaç var. Geleneksel ve yöresel ev yemeklerimizin de servis edildiği güzel bir lokanta olması gerektiğini düşünüyorum. Aldığınız eğitimleri kişisel becerilerinizle özlenen lezzetleri insanların beğenisine sunan kadınlarımızın idare ettiği bir lokanta, Darende’de bir ilk olur. Bu ilçede farklılık oluştururken, aynı zamanda ev ekonominize de katkı sunacak bir sektör olacaktır. Biz gereken desteği vermeye hazırız, yeter ki şartları uyan insanlar düşüncelerini gerçeğe dönüştürme adına bir takım girişimlerde bulunsun”

Kursa katılan kadınlar, yöresel lezzetlerin sunulacağı lokanta düşüncelerini dile getiren Kaymakama teşekkür ederek, projenin hayata geçirilmesi için destek beklediklerini bildirdi.

Kursiyerlere sertifikaları Kaymakam Aktaş’ın eşi Selen Aktaş tarafından verildi.


Anahtar Kelimeler: