Yıldızlar Serbestte derece yaptı

Yıldızlar Serbestte derece yaptı

Yıldızlar Serbestte derece yaptı
Gündem 4.08.2012 13:47:00 1292 0

Geçtiğimiz yıl antrenör ve çalışacak teknik imkan bulamayan ancak azmini yitirmeyen güreşçi, Erzurum`da düzenlenen "7. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları"nda derece yaptı. Darendeli güreşçi Musa Yıldırım, Yıldızlar Serbest Stil 63 kilo kategorisinde ikinci olarak ata sporuna duyduğu ilgiyi başarıyla taçlandırdı.

Yarışmada kategorisinde ikinci olan güreşçi Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Yıldırım’ın antrenörü Mithat Böke, genç sporcunun şartları zorlayarak yılmadan güreşe devam ettiğini ve kısa sürede başarıya ulaştığını bildirdi.

Musa Yıldırım’ın geçtiğimiz yıl yaşadığı sıkıntılardan haberdar olduğunu bildiren Kaymakam Mehmet Aktaş da genç sporcuyu başarısından dolayı kutladı.

Güreşçi yetiştirmeliyiz

Kaymakam Aktaş; “Azimle zafere ulaşılacağını Musa bir kez daha gösterdi. Musa’nın yaşadığı sıkıntının ardından sporla ilgili imkanlarımızı daha üst seviyeye çıkarmak için çeşitli projeler ürettik. İnşallah bundan sonra yetişecek gençlerimiz daha güzel imkanlara sahip olacak” dedi.

Darende’nin yarım asrı aşkın bir süredir geleneksel olarak yaşatılan Zengibar Karakucak Güreşlerine ev sahipliği yaptığını kaydeden Mehmet Aktaş; “Sadece spor oyunları yapılan değil, sporcuların yetiştiği bir yer olmalıyız. Umarım genç kardeşlerimiz ata sporumuza daha fazla ilgi duyar ve Darende’deki güreşlerde bu yörenin pehlivanları da meydana çıkar” diye konuştu.

Kaymakam Aktaş’a ilgisinden dolayı teşekkür eden antrenörü Mithat Böke bu yıl ki güreşlere Darendeli 12 genç sporcunun katılacağını belirtti.

Ziyarete eski Zengibar Güreş ve Kültür Festivali Ağalarından Mehmet Sungur da katıldı.


Anahtar Kelimeler: