Eğitim için hayır çarşısı açıldı

Eğitim için hayır çarşısı açıldı

Eğitim için hayır çarşısı açıldı
Eğitim 17.12.2008 09:56:00 2848 0

Şefkat Gülleri tarafından fakir öğrenciler ve ihtiyaç sahibi aileler yararına gıda¸el işi ve hazır giyimden oluşan bir kermes açıldı.

Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından geçen onarımı yapılıp Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından açılışı yapılan Darende’nin tarihi çarşılarından olan Hüseyin Paşa Bedeste’nin de açılan hayır çarşısında yapılan satışlardan sağlanan gelirle ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere maddi imkan sağlanacağı bildirildi.

Darende Haber’e açıklama yapan Şefkat Gülleri Sorumlusu Aysel Sevinç, “İnsanlığa hizmet” sloganıyla hareket ederek ihtiyaç sahibi ailelere ve eğitimlerinde maddi imkansızlıklar nedeniyle sıkıntı yaşayan öğrenciler yararına açılan hayır çarşısının önemli bir misyonu taşıdığını söyledi.

Eğitim¸ kültür¸ sağlık¸ sosyal ve hayri hizmetleriyle insanlığa hizmet eden Osman Hulusi Efendi Vakfı çatısı altında faaliyetlerine devam eden Şefkat Gülleri, Darende başta olmak üzere Türkiye genelindeki açtıkları kermeslerle ihtiyaç sahibi ailelere umut kapısı olmaya devam ediyor. Vakfın Hanımlar Komisyonuna bağlı olarak çalışan Şefkat Gülleri`nin organizasyonuyla düzenlenen kermesin “İnsanlığa hizmet” sloganıyla yola çıktığını belirten Ayşe Sevinç¸ amaçlarının ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak aynı zaman ihtiyaç sahibi ailelere de katkı sağlamak olduğunu ifade etti. İnsanlığa bir katkıda sizden olsun diyen Sevinç, ilçe halkını kermese alışveriş yapmaya davet etti.

Eğitim gönüllüsü bayanların katkılarıyla hazırlanan kermeste¸ hazır giyim¸ el işleri ve gıda reyonlarında binlerce çeşit ürünler satışa sunuldu. Ayrıca kermesin kapanmadığı ve yıl boyunca devamlı açık olduğu belirtildi.


Anahtar Kelimeler: