Japonya ve Kore´den misafir bekliyoruz

Japonya ve Kore`den misafir bekliyoruz

Japonya ve Kore´den misafir bekliyoruz
Kültür-Sanat 11.07.2012 16:17:00 12904 0

Malatya Valiliği`nin daveti üzerine kente gelen Güney Kore ve Japon turizm yazarları, Darende’de rafting yaptı. Nishinippon Gazetesi yazarı Tokonomı Naoko Darende’yi dünya cenneti olarak yazıp Japon halkı ve insanların tanımasını sağlayacağını söyledi.

Türkiye`nin doğusunda gezip gördükleri yerlere ilişkin, ülkelerinde çalıştıkları basın yayın organlarında yazılar kaleme alacak olan yazarlar Malatya’daki temasları sırasında turizm değerleriyle ön plana çıkan ilçemizi gezdi.

Kaymakam Mehmet Aktaş tarafından ilçeye gelişlerinde karşılanan Japon turizm yazarları, rehberler eşliğinde Darende’nin tarihi, doğal ve turistik mekanlarını ziyaret etti.

Darende’yi önerin

Yabancı konuklara Darende hakkında bilgiler veren Kaymakam Aktaş; “Burası Malatya’nın en gözde yerlerinden birisi. Pekçok tarihi doğal güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Umarım keyifli bir gezi yaparsınız. Her zaman dost ve kardeş ülke olarak gördüğümüz Japon halkını Türkiye’de, Malatya’da ve özellikle Darende’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Sizlerin çalıştığınız basın kuruluşlarında Darende’mizi de en güzel bir şekilde anlatarak ülkelerinizden ilçemize çok sayıda insan geleceğine inanıyorum” dedi.

Kaymakam Aktaş ayrıca kısa bir süre önce Japonya tarafından Darende’de kadınların kişisel eğitimi için hazırlanan bir projeye 100 bin dolar destek sağlandığını anımsatarak teşekkürlerini bildirdi.

Somuncu Baba Külliyesi, Kudret Havuzu, Günpınar Şelalesi ve Tohma Kanyonu’nu gezen heyet rafting yaparak gezilerini keyifli bir serüvene dönüştürdü.

Darende dünya cenneti

Nishinippon Gazetesi yazarı Tokonomı Naoko raftingi beklediğinin üstünde keyif verici bir aktivite olarak bulduğunu söyledi. Rafting sırasında altından geçtikleri şelalenin büyük bir eğlence yaşattığını dile getiren Naoko; “Japonya’da bir şelalenin altında durmak, kendini eğitmek anlamında manevi bir hava anlamına gelir, böylesine büyüleyici ve güzelliklerle dolu bir yerde sportif bir aktivite sırasında bunu yaşamaktan da mutlu olduk. Darende’yi dünya cenneti olarak yazıp halkımızın ve insanların tanımasını sağlayacağım” dedi.

Japon Hava Yolları turizm yöneticisi Morita Koji ise kolay olarak düşündüğü raftingin heyecan dolu bir macera yaşattığını belirtti. Yemekleri de çok beğendiklerini ifade eden Koji, atmosferin harika olduğunu ve Darende’de gezip görülecek çok şey olduğunu sözlerine ekledi.

Konuklar için Somuncu Baba Külliyesi girişine Türkçe ve Japonca ‘Hoşgeldiniz’ yazılı bir pankart asıldı.

 

KORLELİLER HAYRAN KALDI

Malatya Valiliğinin daveti üzerine gelen Güney Kore’nin turizm yazarları ve seyahat acente yöneticileri, tarihi ve turistik mekanları ile ünlü Darende ilçemizi gezerek Tohma Çayı’nda rafting yaptı. The Seoul Shınmun gazetesi yazarı Lee Hojoon Darende’yi “Bu bölgeye ilk defa geldim. Deniz yok ama tahminlerimden daha güzel ve inanılmaz harikalarla dolu” şeklinde dile getirdi.

İlçeye gelişlerinde Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş tarafından karşılanan grup, Tohma Kanyonu, Darende Tanıtım Merkezi, Somuncu Baba Külliyesi, Günpınar Şelalesi ve ilçedeki bazı tarihi mekanları ziyaret etti.

Gruba eşlik eden Kaymakam Aktaş, dost ve kardeş ülke Korelileri ilçede ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını belirterek; “Kültürel, doğal, tarihi harikaların yer aldığı, çeşitli aktivitelerle güzel bir gezi keyfi yaşanan Darende’mizde sizlerin aracılığıyla daha fazla Koreliyi misafir etmek isteriz” dedi.

Koreli konuklar daha sonra Tohma Çayı’nda rafting yaparak yaklaşık 1 saat kürek çekti.

Daha önce Kore’de ve başka ülkelerde de rafting yaptığı bildiren seyahat acente yöneticisi Kım Tong Seo “Şu ana kadar yaptığım raftinglerin içinde bir numaraydı” diye tanımladı. Darende’nin insanlarını çok kibar bulduğunu kaydeden Tong Seo “Bulunduğumuz yerler bir harika, her şey çok güzel. Bu zamana kadar 3 kez Türkiye’ye geldim. Farklı yerleri görmüştüm ama burası çok etkileyici. Bu güne kadar yaptığımız turların içerisinden biraz daha farklı program ve aktiviteler uygulanan bir gezi oldu. Türkiye sadece Korelilerin gezdiği yerlerden ibaret değil, döndüğümde burası gibi güzel yerlerin olduğunu anlatarak insanların gelmesini sağlayacağız” diye konuştu.

The Seoul Shınmun gazetesi yazarı Lee Hojoon da Türkiye ile ilgili yazdığı kitaplar olduğunu söyleyerek; “Bu bölgeye ilk defa geldim. Deniz yok ama tahminlerimden daha güzel ve inanılmaz harikalarla dolu” diye konuştu. Yaz ayları olmasına rağmen havanın serin olduğunu dile getiren Hojoon “yemekleri çok güzel” şeklinde görüşlerini bildirdi.

Bol bol fotoğraf çekerek gördükleri güzellikleri ölümsüzleştiren Koreli gruba Kaymakamlık tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 


Anahtar Kelimeler: