Yöresel yemeklere sertifika

Yöresel yemeklere sertifika

Yöresel yemeklere sertifika
Eğitim 11.07.2012 16:08:00 3332 0

Darende Kaymakamlığı tarafından meslek edindirme çalışmaları kapsamında ‘Ev yemekleri aşçılığı’ kursu açıldı. Sosyal Destek Programı (SODES) ile açılan kursta, ev yemeklerinin yapımı, servis edilmesi gibi konularda eğitim veriliyor.

Kursu ziyaret eden Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, yetkililerden bilgi alıp, hazırlanan yemekleri tattı.

Malatya Valiliği ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen aşçılık kursunda 20 bayanın uygulamalı eğitim aldığını kaydeden Mehmet Aktaş, “Buradan iyi aşçılar yetiştiği gibi umarım yeni bir iş sahibi olma ve işyeri açma gibi düşünceler de oluşur” dedi.

Zengin mutfak kültürü

Darende’nin zengin bir mutfak kültürü ve ilgi çekici yemeklere sahip olduğunu dile getiren Kaymakam Mehmet Aktaş, “Kadınlarımızın el becerilerini geliştirmek ve aile bütçelerine katkı sağlanması açısında kursumuzun oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Proje ofisimiz ilçemiz ve bölge halkına faydalı olarak, projeler hazırlamaya devam edecektir. Amacımız tüketen değil, üreten vatandaşlar yetiştirmektir” şeklinde konuştu. 

Yoğun ilgi olan kursta eğitimlerini tamamlayan katılımcılara ‘aşçılık sertifikası’ verileceğini belirten kurs öğreticisi Müzeyyen Akalın da, yöresel Darende yemeklerinin yanı sıra alternatif yemek hazırlama şekilleri, hijyen ve beslenme ilkelerini de gösterdiklerini söyledi.

Darende’ye renk katacak

Akalın, “Kursiyerlerimizden eğitimlerin ardından ev yemekleri ikram edecekleri işletme açmayı düşünenler var. Bu turizm ilçesi olan Darende’ye ayrı bir renk katacaktır. Kerpiç mimarili tarihi evlerimizde böylesine lezzetlerin sunulması farklılık oluşturacaktır” diye konuştu.

Mesleki Teknik Eğitim Merkezi’nde açılan kurs için gerekli malzemeler ile hazırlanan yemeklerin ücretlerinin de proje kapsamında karşılandığı vurgulandı.


Anahtar Kelimeler: