Arızgeben’e yeni güzergah

Arızgeben’e yeni güzergah

Arızgeben’e yeni güzergah
11.07.2012 16:06:00 9049 0

Darende Kaymakamlığı yaz mevsiminin gelmesiyle köylerdeki alt yapı çalışmalarına hız verdi. Kaymakam Mehmet Aktaş, ihtiyaç öncelikleri göz önünde tutularak, kanalizasyon, içme suyu, yol ve köprü yapımı gibi çalışmalarla köylerdeki alt yapı eksikliklerini gidermeye başladıklarını kaydetti.

Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Hisarcık ve Yeşiltaş köylerinin içme suyu şebekelerine ek yapılacağını belirten Mehmet Aktaş, Mollauşağı Köyü Kösenler Mezrası ile Darende’nin en uzak köylerinden biri olan Hacolar’a kanalizasyon döşeneceğini bildirdi. Çalışmaların başladığını dile getiren Aktaş, ayrıca Esenbey-Şendere arası 2 kilometrelik köy yolu ile Balaban-Çaybaşı arası 2 kilometrelik yolun ikinci kat asfalt ile kaplanacağını duyurdu. Kaymakam Aktaş, İl Özel İdaresi’nin Yavuzlar Köyü yolunda yama çalışması yaptığını, Karaoğuz-Günpınar köyleri arasındaki 5 kilometrelik yol ile Aşağıulupınar-Armutlu arası 5 kilometrelik kısmı ikinci kat asfalt ile kaplayacağını vurguladı.

Aktaş ayrıca Irmaklı Köyü Hantaros mevkiine de yeni bir köprü yapılacağını ve önümüzdeki günlerde konuyla ilgili ihalenin tamamlanmasıyla inşaatın hemen başlayacağını ve vatandaşların ihtiyacının giderileceğini duyurdu.

 

Arızgeben’e yeni güzergah

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Irmaklı-Başkaya arasındaki grup köy yolunun yeni bir güzergahtan verilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Arızgeben mevkiindeki yolda kaya düşmesi ve virajların tehlikeli olması nedeniyle ulaşımda sık sık sıkıntı yaşandığını bildiren Aktaş; “3.5 kilometrelik yeni bir güzergah açılıyor. Çok sayıda köyümüz bu yolu kullanarak daha rahat bir şekilde ulaşımını sağlayabilecek. İl Özel İdaresi ekipleri yolu yoğun tempolu bir çalışma ile yapıyor. 1.5 kilometrelik kısmında zemindeki kayalar kırılarak yolun düzenli ve sağlam bir güzergahtan geçmesi sağlanırken, toprak dolgu çalışmaları da hız kesmeden sürdürülüyor. Eski güzergahta yaşanılan sıkıntılar yeni yolun açılmasıyla giderilmiş olacak” dedi.


Anahtar Kelimeler: