Şiir dinletisiyle anma

Şiir dinletisiyle anma

Şiir dinletisiyle anma
Kültür-Sanat 11.07.2012 16:04:00 10627 0

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz ‘Mihriban’ şiirinin yazarı ünlü şair Abdurrahim Karakoç, Darende’de anıldı.

Darende İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Darende Kültür Sanat Derneği’nin düzenlediği ‘5. Şair Öğretmenler Şiir Dinletisi’nde Karakoç’un şiirleri okundu.

Özel Birgül Okulları salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, şairlerin toplumda örnek düşüncelere sahip insanlar olduğunu söyledi.

Milletin gönlünde yaşıyor

Necati Tarak; “Geçmişten beri toplumumuzda sorunlarla karşılaşıldığında şairlerin düşünceleri rehber olmuştur. 7 Haziran’da Hakk’a uğurladığımız Abdurrahim Karakoç da milletimizin gönlüne taht kurmuş bir deryadır. Kendisini rahmetle minnetle anıyor bu programı ona atfediyoruz” dedi. Tarak, Karakoç’un ‘Şiire dair’ dizelerini okudu.

Tarak ayrıca konuşmasında geleneksel hale gelen öğretmen şairler şiir dinletisinde genç şair öğretmenlerin yazdıkları dizelerle birikimlerini yeteneğe dönüştürme adına bu etkinliğin önem arzettiğini bildirdi.

Karakoç’un hayatının anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi yapılarak kendi sesinden şiirler dinletildi.

Daha sonra sahne alan şairler Abdurrahim Karakoç’un bazı şiirlerini seslendirdi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ‘Üşüyorum’ şiiri ile ona ithaf edilen şiirlerin okunmasının yanı sıra dinletide ayrıca milli duyguları içeren şiirleri okuyan şairler kısa bir süre önce Dağlıca’da şehit olan askerleri yadetti.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ın da katıldığı dinleti sonunda şairlere günün anısına plaket verildi.


Anahtar Kelimeler: