Divan şiirini sevdiren yarışma

Divan şiirini sevdiren yarışma

Divan şiirini sevdiren yarışma
Kültür-Sanat 11.07.2012 15:58:00 8195 0

Uluslararası Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Sempozyum etkinlikleri kapsamında ikincisi düzenlenen ‘Dîvân-ı Hulûsî-i Dârendevî Şerh Yarışması’ sonuçlandı.

Türkiye’nin önde gelen edebiyatçılarının jüri üyeliğini yaptığı yarışmada birinciliğe layık eser bulunamadı.

Yarışmayı tertipleyen Hulûsi Efendi Vakfı’ndan yapılan açıklamada değerlendirme kurulunca ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin ikişer kişiye paylaştırıldığı bildirildi. Divan şiirini yeni nesillere sevdirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya farklı üniversitelerde eğitim gören gençler olmak üzere her kesimden katılım olduğu kaydedilerek, Osman Hulûsi Efendi Divanı’nın ilgiyle takip edildiği vurgulandı.

Buna göre ‘Aşki’ rumuzuyla Aysun Eren ve ‘Mahbub’ rumuzuyla Muzaffer Kılıç ikinci, ‘Fakir’ rumuzuyla Mahmut İnat ve ‘Dem’  rumuzuyla Ersin Bayram da üçüncü oldu.

Ayrıca teşvik amacıyla jüri tarafından yarışmacıların özel ödüller ile taltif edildiği kaydedildi.

Yapılan değerlendirmeye göre, ‘Vakıf Başkanı Özel Ödülü’ ‘Toprak’ rumuzuyla M. Bedrettin Toprak ve ‘Zozo’ rumuzuyla Yakup Erkarkın’a, ‘Somuncu Baba Özel Ödülü’ ‘Midyadi’ rumuzuyla Nurullah Alkol ve ‘Natüvan’ rumuzuyla Muhammed Taha Nom’a, ‘Hulûsi Efendi Özel Ödülü’ ise  ‘Giriftar’ rumuzuyla Naciye Yücel ve ‘Cansuyu’ rumuzuyla M. Nihat Malkoç’a verildi.

Yüze yakın eserin katıldığı yarışmada derece alanlara altın hediyesi ile teşekkür belgesi verilirken, dereceye girenlerle birlikte yayınlanmaya layık görülenlerin bir kitapta toplanacağı belirtildi.


Anahtar Kelimeler: