Güzel işleri güzel insanlar yapar

Güzel işleri güzel insanlar yapar

Güzel işleri güzel insanlar yapar
Gündem 26.06.2012 18:12:00 2614 0

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce Darende’ye gelerek Hulûsi Efendi Vakfı’nı ziyaret etti. Güllüce, ziyareti sırasında “Güzel işleri güzel insanlar yapar” dedi.

Aslen Sivaslı olan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz’la birlikte Darende’ye gelen İdris Güllüce, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamit Hamidettin Ateş’le makamında bir süre görüştü. Ateş, Güllüce’ye vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Vakıf medeniyetine örnek

2002 yılında bir seyahat sırasında ilk defa gördüğü Darende’ye yeniden gelmenin sevinci içerisinde olduğunu belirten İdris Güllüce; “Vakfınızın topluma hizmet eden çok önemli çalışmaları var. İnsanların ihtiyaç duyduğu birçok alandaki faaliyetlerinizi vakıf medeniyetimizin en güzel yansımalarından birisi olarak müşahede ettik. Zaten güzel işleri güzel insanlar yapar. Hizmet ve çalışmalarınızı her türlü takdirin üzerinde buluyorum” dedi.

Daha sonra Somuncu Baba Külliyesi’ne geçerek burada namaz kılıp dua eden İdris Güllüce, Hamidettin Ateş’le birlikte Darende Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu ve çevredeki tarihi eserleri gezdi.

Darende gülünü istetmiş

Gezisi sırasında Darende’nin eski adlarından olan Tiryandafil’in ‘otuz yapraklı gül’ anlamını taşıdığını ve Tuzla Belediye Başkanı olduğu dönemde Türkiye’nin dört bir yanından topladıkları gül çeşitlerini çoğaltarak ilçede peyzaj yaptıklarını anımsatan İdris Güllüce; “O dönemde buradan da gül götürerek çalışmamızın içerisinde bulunmasını sağlamıştık” diye konuştu.

 


Anahtar Kelimeler: