Açılışı Bakan Ergün yaptı
Hayırsever işadamı hemşehrimiz Bekir Ilıcak tarafından maliyeti karşılanarak adı verilen ?Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu?nun açılışı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün?ün de katıldığı toplu törenle yapıldı.
İnönü Üniversitesi`nde düzenlenen "Toplu Açılış, Fahri Doktora ve Şükran Belgeleri Takdimi Töreni"ne Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Libya Başbakan Yardımcısı Dr. Mustafa Abushagur, Vali Ulvi Saran, Ak Parti Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz, Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ile İstanbul`dan gelen kalabalık bir işadamı ve sanayici topluluğu katıldı.
Ilıcak?lara şükran plaketi verildi
Törende, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık`ın babası Malatyalı İşadamı Mahmut Çalık`a `Fahri Doktora` ünvanı, YÖK Eski Başkanı Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan`a, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu`nu yaptıran hayırsever işadamı Bekir Ilıcak`a ve üniversiteye İlahiyat Fakültesi binası kazandıran Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak`a şükran plaketi verildi.
Akıl teri dökmek lazım
Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Alın teri bugünün dünyasında rekabetçi olmak için yetmez. Gerekli ama yeterli değildir. Akıl teri lazımdır, aklımızı terletmek gerekir. Akıl teri yüksek katma değerdir. Akıl teri ileri teknoloji demek. Üniversite sanayi işbirliğinde, var olan diğer mekanizmaları da harekete geçirmek gerekir" dedi.
Bakan Ergün, "Üniversite sanayi işbirliği, bugün attığımız bu adımlarla sınırlı kalmayacaktır. Sadece işadamlarımızın üniversiteye bazı fakülte, yüksek okul yapılması şeklinde işbirliği olarak kalmayacaktır, işbirliği hayrın ötesine geçecektir" diye konuştu.
Model üniversite
Rektör Cemil Çelik, Türkiye`nin en hızlı gelişen ve başka üniversitelere model bir kurum olduklarını belirtti. Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Malatya`nın Büyükşehir olması ile birlikte yaşamış olduğu sıkıntıları çözmüş olacağını söyleyerek, "Malatya yıllık 30 bin göç alıp, 30 bin göç veriyor. Bizim hedefimiz göç veren değil, göç alan bir il olmaktır" ifadelerini kullandı. Vali Ulvi Saran ise, "Malatya çok yönlü olarak gelişmesini sürdürüyor. Ekonomide, kültür ve sosyal alanlarda önemli gelişmelere sahne oluyor" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından, İlahiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi Ek Binası, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekokulu ve Gözlemevi binalarının açılışı gerçekleştirildi.