Kanyon yeniden elden geçirilecek

Kanyon yeniden elden geçirilecek

Kanyon yeniden elden geçirilecek
Gündem 6.06.2012 14:34:00 1993 0

Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın gönderdiği ödeneklerle turizme kazandırılan ancak tahribata uğrayan Tohma Kanyonu`ndaki yürüme yolları ve çevresi yeniden düzenlenecek.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş Fırat Kalkınma Ajansı`ndan tahsis edilen 79 bin lira, Kaymakamlıktan da 5 bin lira ödenek ile Tohma Kanyonu`nda bir dizi yenileme ve düzenleme çalışması yapacaklarını bildirdi.

Malatya Valiliği`nin de destekleyeceği çalışma ile yürüme yollarındaki ahşapların daha dayanıklı bir malzeme ile değiştirileceğini kaydeden Kaymakam Aktaş; "Pergolaların bazılarını kaldırıp, seyir alanları oluşturacağız. Tahribata uğrayan pergola, korkuluk ve bazı ahşap malzemeleri yenileyeceğiz. Ayrıca kanyondaki yaban hayatını canlandırmak amacıyla bir dizi çalışmanın yanı sıra kuş evleri gibi farklı uygulamalar gerçekleştireceğiz. Kanyonun güvenliği içinde kamera sistemi kuracağız" dedi.

Yenileme çalışmalarının ardından daha sağlam ve kullanışlı olacak Tohma Kanyonu`nu korumak gerektiğinin altını çizen Mehmet Aktaş; "Önemli bir turizm bölgesiyiz. Yerli ve yabancı çok sayıda konuğu ağırladığımız ilçemizde eşsiz güzelliklere sahip kanyonumuzu milli bir değer olarak herkesin koruması gerekir" diye konuştu.

 Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1539 


Anahtar Kelimeler: