Eski kıyafetleri yeniden üretiyorlar

Eski kıyafetleri yeniden üretiyorlar

Eski kıyafetleri yeniden üretiyorlar
Kültür-Sanat 6.06.2012 14:09:00 6374 0

Darende Kaymakamlığının Balaban Beldesinde kurduğu ?tasarım ve sanat atölyesi?nde el becerisini geliştiren kadınlar eskiden yörede kullanılan geleneksel giysileri yeniden yapmaya başladı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından 66 bin liralık bütçeyle finanse edilen Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde Balaban?da açılan kursta bayanlar, el ve makine kıyafet dikimi nakış yapmayı öğrendi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, kişisel beceri kazandırma yoluyla hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bayanlara yönelik açtıkları kurslarda yeni ve teknik bilgiler edinenlerin el emeği ile güzel ürünler ortaya çıkardığını söyledi.

Kaymakam Aktaş; ?Tasarım ve sanat atölyesinde eğitim gören bayanlar, bir yandan el becerilerini geliştirirken bir yandan da kıyafet dikimi, çeşitli nakış işleme ve süsleme gibi yeni bilgiler edinmektedir. Bu arada bayanlar yöremizde daha önceden kullanılan geleneksel kıyafetleri üretmeye başladılar. Sayın Valimiz Ulvi Saran?ın desteklediği ve Kalkınma Bakanlığı?nın finanse ettiği projemizle kursa katılanlar hem yeni bir şeyler öğrenirken hem de eskiyi canlandırmış oldu? diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: