Yolda öğrenilen ders

Yolda öğrenilen ders

Yolda öğrenilen ders
Eğitim 6.06.2012 13:54:00 3234 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Bürü Amirliğinde görevli polis memurları, trafik haftası nedeniyle okullarda uygulamalı olarak trafik dersi verdi.

Trafik haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında, polisler okulları ziyaret ederek, uygulamalı ve anlatımlı dersler vererek öğrencileri trafik konusunda bilgilendirdi.

Okullarda trafik konularını içeren, trafik işaretleri, trafik levhaları, kazalarda kullanılan işaret malzemeleri, emniyet kemerinin önemi, trafik kazası ve alkollü araç kullanımı sonrasında oluşan kazaların görselleri ile öğrencilere dersler verildi. Trafik aletleri öğrencilere gösterilerek tek tek işlevleri anlatıldı.

Öğrenciler okullarının bahçesinde trafik polisi tarafından, trafik aletleri eşliğinde uygulamalı olarak anlattığı dersten son derece memnun olduklarını ve mutlu olduklarını söylerken, okul idarecileri de bu şekilde bir uygulamadan son derece memnun kaldıklarını ve öğrencilerin bire bir trafik polisi tarafından trafik aletleri ile yapılan anlatımının akıllarında daha çok kalacağını söyledi.


Anahtar Kelimeler: