100 kilometreyi koşarak geldi

100 kilometreyi koşarak geldi

100 kilometreyi koşarak geldi
Gündem 27.05.2012 20:45:00 2932 0

Kahramanmaraş`ın Afşin İlçesi`ndeki Ashab-ı Kehf`den 100 kilometre uzaklıktaki Darende?de bulunan Somuncu Baba Külliyesi`ne kadar koşan İbrahim Şahin, ultra maratonu başarıyla tamamladı.

Yaklaşık 10 yıldır atletizmle ilgilenen ve daha önce de uzun mesafe koşan 48 yaşındaki Şahin, 27 Mayıs 2012 günü Afşin`den saat 06.00`da yola çıktı. Şahin, 9 saat 54 dakika süren koşusunun ardından Darende`deki Somuncu Baba Külliyesi`ne ulaştı. 

Hiç durmadan 100 kilometreyi koşan Şahin, kendisine eşlik eden oğlu ve yakınlarının verdiği ``su ve meyve`` gibi ihtiyaçlarını da koşarken giderdi. Koşusunun bir kısmını sağanak altında geçiren Şahin, ıslanan formasının üstünü de koşarken değiştirdi.

Ayrıca, Şahin`e, koşusu sırasında 112 Acil Servis ekipleri ile jandarma ve polis de eşlik etti. 

Somuncu Baba Külliyesi`ne ulaştıktan sonra bir açıklama yapan Şahin, amacına ulaştığı için mutlu olduğunu söyledi. Şahin, ``Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Ashab-ı Kehf ve Somuncu Baba arasındaki birlikteliği sağlamış olduk. Amacım bu inanç yerlerini tanıtmaktır. Bu yerlerin yeterince tanıtamadığımızı düşünüyorum. Bunun yanında sporda çıtayı yükseltmek istedim. Çünkü spor barıştır, kardeşliktir`` diye konuştu.

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamidettin Ateş, Şahin`i başarısından dolayı kutlayarak bir spor etkinliği ile Somuncu Baba`nın adını duyurma çalışmasını takdir ettiklerini söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Şanal, Darende`ye gelen Şahin`e plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1484


Anahtar Kelimeler: