Tarih: 11.05.2012 15:08

YGS´de kitlesel başarı

Facebook Twitter Linked-in

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) ilçede derece yapan Özel Birgül Dershanesi öğrencilerini kabul ederek ödüllendirdi. Kaymakam Aktaş, öğrencilerden kendilerine hedef olarak Türkiye derecesini koymalarını isteyerek önümüzdeki sınavlarda üstün başarılar beklediklerini bildirdi.

Özel Birgül Dershanesi Müdürü Mustafa Erduman tüm puan türlerinde birinci ve ikinci olan öğrenciler ile diğer kategori ve derecelerde elde edilen başarıların bireysel değil bütünsel olduğunu söyledi. Mustafa Erduman YGS’de Darende’de ilk 15’e giren öğrencilerden 14’ünün dershanelerinde eğitim gördüğünü ve kurumlarının adını bir kez daha elde edilen üstün başarı ile duyurduğunu belirtti.

Tüm puan türlerinde birinci

Kaymakam Aktaş’a öğrenciler ve başarıları hakkında bilgiler veren Erduman; “Sabri Tuğrul, sayısalda 462, eşit ağırlıkta 464, sözelde 449 puan alarak tüm puan türlerinde Darende birincisi oldu. Muhammed Başpınar, sayısalda 442, eşit ağırlıkta 443, sözelde 437 puan alarak tüm puan türlerinde Darende ikincisi oldu. Ferhat Uzun, sayısalda 436 puan alarak Darende üçüncüsü, eşit ağırlıkta 431 puan alarak Darende dördüncüsü oldu” dedi.

Mustafa Erduman ayrıca, Asena Kınalı’nın sayısalda 434 puan alarak Darende dördüncüsü, eşit ağırlıkta 435 puan alarak Darende üçüncüsü, sözelde 423 puan alarak Darende dördüncüsü, Enes Özinal’ın sayısalda 432 puan alarak Darende beşincisi, Yusuf Oflaz’ın eşit ağırlıkta 429 puan alarak Darende beşincisi ve Erkan Ceran’ın da sözelde 422 puan alarak Darende beşincisi olduğunu bildirdi.

Hedefinizi büyük tutun

Kaymakam Aktaş öğrencileri tek tek kutlayarak başarılarının devamını diledi. Mehmet Aktaş; “Aldığınız puanlarla ilçemizin adını güzel bir başarıyla duyurduğunuz için teşekkür ederim. Bundan sonraki aşamada hedefiniz Malatya ve Türkiye derecelerini yapmak olmalıdır. Sizlere güveniyor ve bunu bekliyoruz” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —