Darende bağışta öncü ilçe

Darende bağışta öncü ilçe

Darende bağışta öncü ilçe
Sağlık 11.05.2012 14:58:00 8846 0

Malatya Kızılay Kan Merkezi Doktoru Hakan Yılmaz 2012 yılında il genelinde 22 bin 500 ünite bağış almayı hedeflediklerini söyleyerek, vatandaşları kaynağı sadece insanda olan ve hayat kurtaran kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Malatya Kızılay Kan Merkezi tarafından Darende’de ‘kan bağışı kampanyası’ düzenlendi. Kızılay Tır’ına gelen vatandaş kampanyaya büyük ilgi gösterdi.

Darende kan bağışında öncü

Darende’nin kan bağışında şehrin en öncü ilçesi olduğunu kaydeden Dr. Hakan Yılmaz, vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlılık gösterdiğini bildirdi. Hakan Yılmaz; Malatya’nın ilçeleri arasında Darende öncü rol oynuyor. Tır’la yaptığımız bağışlarda ortalama 120 ünite bağış alıyoruz. Her 3 ayda bir rutin bağış kampanyamızı devam ettireceğiz. Sağolsunlar Darende Kaymakamı, Belediye Başkanı, kamu kurumlarında görevli memurlar, öğretmenler, esnaflar herkesimden çok sayıda vatandaş bağışta bulunuyor” dedi.

Yılmaz ayrıca “Geçtiğimiz yıl 16 bin 500 olan kan bağışı hedefimizi fazlasıyla geçtik. İnşallah bu yıl ki hedefimize de vatandaşlarımızın desteğiyle ulaşacağız” diye konuştu.

Kan bağışında bulunanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.


Anahtar Kelimeler: