İki ayrı araçta 18 göçmen yakalandı

İki ayrı araçta 18 göçmen yakalandı

İki ayrı araçta 18 göçmen yakalandı
Gündem 11.05.2012 14:52:00 1933 0

Darende’de Jandarma ekiplerinin kimlik kontrolü yaptığı iki ayrı uygulamada yolcu otobüsü ile yurda kaçak yollardan giren Afganistan uyruklu 18 kişi yakalandı.

Alınan bilgilere göre Van’dan Antalya istikametine giden bir yolcu otobüsünü durduran Jandarma araç içerisinde kimlik kontrolü yaptığı sırada yabancı uyruklu şahıslarla karşılaşınca pasaportlarını istedi.

Şebeke sahte belge düzenlemiş

Üzerlerinden pasaport çıkmayan 18 kişi ellerinde bulunan ‘Özel geçiş izin belgesi’ni gösterdi. Jandarma, şahısları ülkemize sokan şebekenin Van ili Emniyet Müdürlüğü’nden verilmiş gibi gösterilen belgelerin sahte olduğunu belirledi. Jandarma şahısları otobüsten indirerek gözaltına aldı. İran üzerinden Türkiye’yi giriş yapan şahısların 350 dolar verdikten sonra belgeleri alarak otobüse bindirildiği öğrenildi.

Otobüslere ceza kesildi

Otobüslere Maliye ekipleri tarafından ‘biletsiz yolcu taşımaktan’ 2 bin lira cezai işlem uygulandı. Araca daha önce benzer bir ceza kesildiği belirlenirken ifadeleri alınan yabancı uyruklu şahıslar sınır dışı edilmek üzere Malatya’ya gönderildi.

Ayrıca 2 gündür bir şey yemediklerini belirlenen ve üzerlerinden hiç para çıkmayan şahısların karnı da Jandarma tarafından doyuruldu.


Anahtar Kelimeler: