Kömür aranacak

Kömür aranacak

Kömür aranacak
Gündem 22.11.2008 16:43:00 3864 0

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Malatya Bölge Müdürlüğü, Darende’nin de içerisinde bulunduğu Malatya’nın bazı kesimlerinde ilk kez kömür arama çalışması yapacak.

Darende, Kurşunlu, Yazıhan ve Arguvan bölgesinde kömür damarları bulunduğunu bildiren MTA Bölge Müdürü Yunus Ay, "MTA tarafından bu saha için 3 yıllık bir proje planlanmıştır. Bu proje kapsamında önümüzdeki yıl, 6 adet MTA ruhsat sahasında 4 bin metre sondaj yapılacaktır" dedi.

Malatya’ya bağlı Parçikan, Karacaköy, Ambar ve Çiftlik köyünde kömür damarları bulunduğunu belirten Ay ilk kez bir kömür arama projesinin başlatıldığını belirterek; "Bizim amacımız, 1-1.5 metre kalınlığında görünen kömür damarlarının, termik santrallerde kullanılabilmesi için 2-3 metre arasında olup olmadığını tespit etmektir" şeklinde konuştu.

Malatya’daki kömürün, Elbistan bölgesinden çıkarılarak termik santralde kullanılan kömürden daha kaliteli olduğu bildiren Ay, kömür rezervinin büyük olması durumunda ise Malatya’da termik santral açılmasının gündeme geleceğini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: