Eski TÜBİTAK Başkanı geldi

Eski TÜBİTAK Başkanı geldi

Eski TÜBİTAK Başkanı geldi
Gündem 11.05.2012 14:34:00 1387 0

Eski Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Nükhet Yetiş Darende’yi ziyaret etti.

İnönü Üniversitesi’nin konuğu olarak kentte bulunan Yetiş, tarihî ve doğal güzellikleriyle ünlü Darende’yi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Somuncu Baba Külliyesi, Darende Tanıtım Merkezi, Tohma Kanyonu ve civarını gezen Prof. Dr. Yetiş, bölgede turizmin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda önemli çalışmalar yapan Hulûsi Efendi Vakfı’nın Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Başarı için inanmak şart

Darende’den çok etkilendiğini, özellikle Somuncu Baba Külliyesi’nin insana huzur veren bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Nükhet Yetiş; “Manevî atmosferi kadar çevre düzenlemeleri de çok güzel yapılmış. Bir şeyi başarmak için önce ona inanmak lazım, inanç gücüyle müthiş çalışmalar yaptığınızı gördüm. Olağanüstü hizmetler ortaya konmuş, doğa, kültür, turizm alanlarında herkes kendi zevk ve düşüncesine göre burada bir şeyler bulabiliyor” dedi.

Vakıf sosyal hayatta da etkin

Çalışmaların titiz ve doğaya uyumlu bir şekilde yapılmasını gözlemlediğini de dile getiren Prof. Dr. Yetiş konuşmasını; “Her şey insan zekâsı ve fikri ile başlar. Önemli olan bu bilginin yine insanlık yararına sunulmasıdır. Ekonomik bir değere dönüştürülemeyen bilgiler ne hayatımızı değiştirir, ne de sosyal ve ekonomik kalkınmamıza katkıda bulunur. Darende’de bunun en güzel biçimde gerçekleştiğini görmekten büyük keyif aldım” şeklinde sürdürdü.

Vakfın ilçedeki sosyal hayata önemli katkılar sunmasını Darende ve çevresi kadar turist olarak gelenler için de bir kazanım olduğunu kaydeden Nükhet Yetiş, “İnşallah bir daha gelmek ve burada zaman geçirmek istiyorum. Gittiğim yerlerde burada gördüğüm güzellikleri paylaşacağım” diye konuştu.

H. Hamidettin Ateş de Prof. Dr. Yetiş’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, vakıf yayınlarından oluşan bir kitap seti hediye etti.


Anahtar Kelimeler: