Türk Harb-İş´e Darendeli başkan

Türk Harb-İş`e Darendeli başkan

Türk Harb-İş´e Darendeli başkan
Hemşehriler 11.05.2012 14:27:00 3601 0

Gazetemiz yöneticisi Aslan Tektaş, Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcı İşkolları İşçileri (Türk Harb-İş) Sendikası Genel Başkanlığına seçilen hemşehrimiz Bayram Bozal’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Tektaş ziyarette, Ankara Şube Başkanlığını yürütürken bir süre önce yapılan genel kurulla 23 bin 300 üyesi bulunan Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanlığına getirilen Bayram Bozal’ı yeni görevinden dolayı tebrik etti.

Darendeli her alanda başarır

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bayram Bozal, Darendelilerin genellikle ticarî hayatla isimlerini duyurduklarını ancak sivil toplum örgütleri ve siyasî alanda da bulunmaları gerektiğini bildirdi.

Darende’ye karşı büyük bir sevgi duyduğunu ve her fırsatta ziyaret ederek doğduğu yer olan Ilıca Beldesi başta olmak üzere ilçede sıla-i rahim yaptığını dile getiren Bozal; “Her yerde gururla Darendeliyim diyorum. Darendeli olmak bir markadır, başarının adresidir” dedi.

Sendikacılığa yeni bir soluk

Sendikacılıkta bilimsel temelli bir döneme adım attıklarını kaydeden Bozal; “İşyerlerimizde yaşanan sorunlar ile ekonomik ve sosyal haklar gibi başlıklarda oluşturulan tüm yeni sendikal talepleri, bilimsel temelli tespitler olarak muhataplara sunmaya başladık. Türk Harb-İş, klasik ücret sendikacılığı sığlığından kurtarılıyor. İşkolumuz ve çalışma hayatının öncelikli konularını ülke kamuoyuna taşıma konusundaki etkisizliği siliyoruz” diye konuştu.

Bayram Bozal’ın özgeçmişi

1960 yılında Darende’ye bağlı Ilıca Beldesinde dünyaya geldi. İlkokulu Ilıca’da, ortaokulu Malatya Kubilay Ortaokulu’nda, lise öğrenimini ise Malatya Ticaret Lisesi’nde tamamladı. 03 Mayıs 1979 yılında 3. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı işyerinde maliyet muhasebecisi olarak göreve başladı. Ardından aynı işyerinde geçici görev yollukları ile ilgili bölümde 7 yıl çalıştı. Bu arada Türk Harb-İş Ankara Şubesi’nin 1999 ve 2003 tarihlerinde yapılan genel kurullarında şubenin Mali Sekreterlik görevine seçildi. 2007 yılında yapılan 13’ncü Olağan Genel Kurul sonrası Ankara Şube Başkanı oldu. 14. Olağan Genel Kurulda Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı seçildi. Bayram Bozal, evli ve üç çocuk babasıdır.


Anahtar Kelimeler: