Sessizlik ortamında yarıştılar

Sessizlik ortamında yarıştılar

Sessizlik ortamında yarıştılar
Gündem 11.05.2012 14:15:00 1549 0

Darende Kaymakamlığı tarafından düzenlenen satranç turnuvası sessiz ve bilgi ortamı olan ilçedeki halk kütüphanesinde yapıldı.

İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdür Vekili İsmail Şanal, sportif aktivitelere devam ettiklerini belirterek, ortamın ruhuna uygun olması için satranç turnuvasını Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesinde yaptıklarını bildirdi.

Kitaplıkların önünde yarıştılar

Kütüphanede yapılan turnuvaya çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Kitaplıkların önüne kurulan masalarda düşünerek hamlelerini yapan yarışmacılar rakiplerini yenmek için uğraşı verdi.

Yarışmaya katılanlar 7’şer maç yaptı. Turnuvanın galibi 6 maçı alarak 12 puana ulaşan Levent Has oldu. Ayrıca 5 maçı alarak 10 puana ulaşan Mansur Tokgöz ikinci, Abdullah İnceoğlu da üçüncü oldu.

Zaman değerlendirme yeri

Birincinin ödülünü veren Kütüphane Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan insan beynini geliştirmek için varolan her şeyin bir araç olduğunu ve kütüphanelerde bilgiden yararlanırken satranç, dama gibi oyunlarla da zihnin güçlendirdiğini söyledi. Doğan; “Bu tür oyunlar gençlerimizin, insanlarımızın beyinlerini birebir olumlu yönde etkilemektedir. Gençlerimizin boş zamanlarını değil, fazlasıyla dışarıda geçirecekleri zamanları burada değerlendirmeleri için böyle bir etkinlik düzenlendi” dedi.


Anahtar Kelimeler: