´Okubüs´ projesiyle mesaj

`Okubüs` projesiyle mesaj

´Okubüs´ projesiyle mesaj
Eğitim 4.05.2012 17:36:00 3966 0

Darende?de, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için yola çıkan bir grup öğrenci, ``Okubüs`` adını verdikleri proje kapsamında, minibüsleri kısa hikayelerle donattı.

Mehmet Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi`nde okuyan Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencileri, vatandaşların kısa süreli ulaşımlarını sağladıkları minibüslerde vakitlerini okuyarak değerlendirmeleri için çalışma başlattı.

Kısa hikayeler ve güzel sözlerin yer aldığı sayfalar hazırlayan öğrenciler, bunları minibüslere, yolcuların rahatlıkla okuyabileceği şekilde yerleştirdi. Öğrenciler, projenin amacının, topluma daha fazla okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu dile getirdi.

Kısa sürede anlamlı mesaj

Okul Müdürü Vahap Yıldız, öğrencilerinin, ilçede var olan okuma tutkusunu hayatın her anında canlı tutmak için bu projeyi başlattıklarını belirterek, ``Birkaç dakikalık sürede okunabilecek yazılarla insanlar sosyal anlamda motive olacak, çevrelerine daha güzel bakacaklardır. Etrafı seyredeceklerine, faydalı birkaç cümle ya da güzel bir hikaye öğrenmiş olacaklardır`` dedi.

Haber ses getirdi

Etkinliğin ulusal basında yer almasının ardından TRT Gap Diyarbakır Radyosunda 10 Mayıs Perşembe günü saat 11.40´ta canlı yayında bir röportaj gerçekleştirildi.

Edebiyat öğretmeni Harun Aydın ile Kültür ve Edebiyat Kulübü üyesi öğrenci Merve Boyraz, proje ile ilgili düşüncelerini "Günle Gelen" adlı programda paylaştı.


Anahtar Kelimeler: