İsmet Yılmaz Darende´yi ziyaret etti

İsmet Yılmaz Darende`yi ziyaret etti

İsmet Yılmaz Darende´yi ziyaret etti
Gündem 7.04.2012 22:57:00 2867 0

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz; "Biz herkes için barış istiyoruz, selamet istiyoruz, Suriye halkının da yanındayız" dedi.

Adıyaman`daki temaslarının ardından babaocağı Gürün`e giderken Darende`de bir süre dinlenen İsmet Yılmaz, insanların barış ortamında inanç, hak ve özgürlüklerini daha rahat yaşadıklarını söyledi.

İsmet Yılmaz, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan`la beraber geldiği Darende`de Somuncu Baba türbesini ziyaret ederek burada namaz kıldı. Cami çıkışında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Bakan Yılmaz, daha sonra Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş`in evine uğradı.

 

Türkiye bölgesinde barış ve istikararı istiyor

Ülkemizin saygın mutasavvıflarından ve son yüzyılın önemli divan şairlerinden olan Osman Hulusi Ateş`in özel kütüphanesini gezen Yılmaz, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz; "Türkiye bu bölgenin sulh adasıdır, barış adasıdır. Türkiye`nin tek isteği de sadece ülkemizde barış ve istikrarın olması değil, bölgemizde de barış ve istikrarın olmasını istemektir" dedi.

 

Prensiplerden şaşılmıyor

Barış ve istikrara katkıda bulunan her hareketin Türkiye olarak desteklendiğini ve destek verilmeye de devam edileceğini dile getiren Yılmaz; "Suriye`deki olayı da bu çerçevede değerlendirmek lazım. Bizim hem silahlı kuvvetlerimizin hem de dış politikamızın hareket prensibini `Yurtta sulh, cihanda sulh` ilkesi oluşturur. Bu ilkenin ve prensibin dışına da taşmıyoruz. Dinimizin gereği de budur. Dinimiz İslam da barıştan esenlikten gelir, selametten gelir" diye konuştu.

 

Barış ortamında haklar da özgürlük de rahat yaşanır

Açıklamasında herkes için barış ve selamet istediklerinin altını çizen İsmet Yılmaz; "Suriye halkının da yanındayız. Onların da bizim kadar barışa esenliğe, mutluluğa, refaha ihtiyacı ve hakkı var. İnsanlar barış ortamında inançlarını haklarını özgürlüklerini daha rahat daha kolay yaşarlar dolayısıyla da inşallah bir süre içinde de Suriye halkı da hak etmiş olduğu barışa esenliğe selamete kavuşur diye düşünüyoruz"

 

Hulusi Efendi gerçek bir meşale

Darende, Gürün’ün vazgeçilmez komşusu olduğunu, meşalesi ve şelalesiyle ününü duyurduğunu ifade eden Bakan Yılmaz açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Ben her zaman ‘Allah herkese Darende gibi komşu nasip etsin’ derim. Şimdi Hulûsi Efendi’nin kütüphanesini gördüm, gerçek bir ilim adamı ve çevresini aydınlatan gerçek bir aydın, gerçek bir meşaledir. İnşallah bundan sonra da bu meşale bu civarı aydınlatmaya devam edecektir. Onun eserlerini koruyan, bugüne kadar getirenlere teşekkür ediyorum. Burası ülkemizin bütün insanlarının ortak zenginliğidir, ortak mirasıdır. Ancak koruma görevi burada bulunanlarındır.”

Evdeki çocuklarla yakından ilgilenen, isimleri ve okul durumlarını tek tek soran Yılmaz, daha sonra Gürün’e hareket etti.


Anahtar Kelimeler: