167 yıla yakışır kutlama

167 yıla yakışır kutlama

167 yıla yakışır kutlama
Gündem 6.04.2012 18:16:00 3133 0

Polis Teşkilatı`nın 167. yılı kutlamaları çerçevesinde Darende`de törenler düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumu töreninden sonra bir konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, "Korkulan değil, güvenilen bir güç olmayı başaran, demokratik hukuk devletinin, laik cumhuriyetin, Atatürk ilke ve inkılâplarının teminatı olan, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü sizlerle kutlamaktan, Polis Teşkilatı olarak büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

Törene Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli Belediye Başkanı İsa Özkan, daire amirleri ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Polis günü nedeniyle Öğretmenevinde bir resepsiyon verildi. Çeşitli sunumların yapıldığı programda polisin çalışma sistemi, gelişen teknolojiyle uygulamaya geçilen değişiklikler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca vatandaşlarla polis teşkilatı hakkında yapılan röportajlar yayınlandı.

 

HASAN GAZİ TÜRBE VE ŞEHİTLER ABİDESİNDE ANMA 

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Hasan Gazi Türbe ve Şehitler Abidesinde anma töreni düzenlendi.

Şehitlikteki törene İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, polisler ve emekli emniyet mensupları katıldı.

Vatan savunma hayatını feda eden askerlerle görevi başında iken yaşamını yitiren emniyet mensubu Darendeli 92 şehidin isimlerinin levhalar halinde yazılı olduğu abidede dua edildi.

İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, üzerinde yaşadığımız toprakları vatanımıza kazandıran, sonrasında koruyup millet için canını seve seve feda eden şehitleri hayır ve minnetle andıklarını söyledi.

 

ŞEHİT POLİSLER İÇİN MEVLİT OKUTULDU

Darende’de şehit polisler ve vefat eden emniyet mensupları için mevlit okutuldu.

Zaimoğlu Çarşı Camiinde ikindi namazından sonra okunan Mevlid-i Şerife vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Darende vaizi Yahya Özen, vatandaşların huzur ve güvenliği için görev başında iken hayatını feda edenlerin ilelebet unutulmayacağını söyledi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, bazı kurum amirleri ile çok sayıda polis de mevlide katılarak yapılan dualara ‘âmin’ dedi.

Mevlide katılanlara gülsuyu ve çikolata dağıtıldı. İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, mevlidi okuyan din görevlileri ve katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1241

 

 

ÖĞRENCİLER POLİS ORMANINA FİDAN DİKTİ

10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende`deki Polis Hatıra Ormanına öğrenciler ve emniyet mensupları tarafından fidan dikildi.

Darende İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken, geçtiğimiz yıl yeni oluşturdukları ormana öğrencilerle fidan dikerek yeşil alanları çoğaltmaya kararlı olduklarını söyledi.

Salih Köken, “Darende’de ikincisini oluşturduğumuz Polis Hatıra ormanını geçtiğimiz yıl teşkilat mensuplarımızın yanı sıra kamu görevlileri ve vatandaşlarımızın da desteğiyle ağaçlandırmıştık. Ormanımızın bakımını yıl içerisinde arkadaşlarımız yaptı. Bu yıl yeni fidanlar dikmek için yaptığımız çalışma bahar ve polis haftasına denk geldi. Öğrencilerimizle birlikte ormanımızı zenginleştiriyoruz” dedi.

Öğrencilere de seslenen Köken; “Bizler bugün varız, yarın yoğuz. Ancak Darende’nin geleceği olan sizler sürekli buralarda olacaksınız. İleride bu diktiğiniz fidanlar büyüdüğünde belki de gölgesinde serinleyeceksiniz. İlçemizin güzelleşmesi adına bu tür çalışmaları herkesin yapması lazım. Hepinize Polis Haftasında bizlerin yanında yeralarak böylesine güzel bir etkinliğe destek verdiğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu.

Darende ilçe merkezinde bulunan Nadir ve H. Hasan Başer İlköğretim Okullarındaki idareci, öğretmen ve öğrenciler polislerle birlikte ormana yeni fidanlar dikti.

Etkinliğe katılan çocuklara işadamı hemşehrimiz Faruk Pilge`nin sahibi olduğu Meyna kuruyemiş ve çikolata firmasınca gönderilen ikramlardan dağıtıldı.

Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hacı Güneşli, Bölge Trafik İstasyonunda görevli polisler ve vatandaşların da katıldığı etkinlikte yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1232 


Anahtar Kelimeler: