Dava başladı siyah giymeyi bıraktı

Dava başladı siyah giymeyi bıraktı

Dava başladı siyah giymeyi bıraktı
Gündem 6.04.2012 15:46:00 3016 0

12 Eylül darbesine ilişkin dava, ilginç bir protestoyu da sona erdirdi. Gördüğü işkenceleri ve cuntayı protesto etmek amacıyla 32 yıldır siyah renk kıyafet giyinen Ağılbaşılı Şeyho Karakoç (74), davanın başladığı gün özgürlüğü simgeleyen mavi gömlek giydi.

12 bin gün şapkasından çorabına kadar karalara bürünen Karakoç, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya mahkemeye gelip sanık sandalyesine oturursa bu kez de baştan ayağa beyazlara bürüneceğini söyledi.

Ağılbaşı’ndan başlayan hikâye

Darbe sonrası Darende`ye bağlı Ağılbaşı Köyünde gözaltına alınan Karakoç, dayak yediğini cezaevinde 60 gün işkence gördüğünü anlatıyor. Soğuk havada, çırılçıplak halde kendilerine yat-kalk yaptırıldığını ifade eden Karakoç, "O günden sonra `Kenan Evren` zihniyetini protesto etmeye ve `bu zihniyet son bulana kadar beyaz giymemeye karar verdim." açıklamasını yapıyor.

32 yıldır hiç renkli kıyafet giymeyen Karakoç, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ilk günü protestosunu kısmen sona erdirerek siyah gömlek yerine özgürlüğü simgeleyen açık mavi gömlek giydi. Şeyho Karakoç, "Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya sanık sandalyesine oturursa baştan ayağa beyaz giyeceğim." diyor. Darbenin birçok insanı mağdur ettiğini kaydeden Karakoç, "Tabii dava artık çekilen acıları dindirmeyecek. Ancak hiç olmazsa bundan sonra darbelere teşebbüs edilmeyecektir." diye konuştu.

 Kaynak: Cihan


Anahtar Kelimeler: