Bu eser bizim çocukların

Bu eser bizim çocukların

Bu eser bizim çocukların
Eğitim 5.04.2012 12:23:00 3976 0

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen “Bu benim eserim” proje yarışmasına Darende’den gönderdiği birbirinden ilginç çalışmalarla Özel Birgül İlköğretim Okulu damgasını vurdu. Yarışmaya sunulan 14 projeden 11’i bilim kurulunca incelemeye alındı.

Özel Birgül İlköğretim Okulu Müdürü Zeliha Yıldız, öğrencileri tarafından hazırlanan 4 Fen ve Teknoloji, 1 de Matematik projesinin bilim kurulunun incelemesinin ardından bölge sergisinde yeralacağını söyledi.

 

İnsanlığı aydınlatacak beyinler

Yarışmanın Doğu Anadolu Bölge sergisinde Darende’den geçtiğimiz yıl okullarınca sunulan sadece 1 proje yer alırken bu yıl 5 projeyle katılacaklarını kaydeden Yıldız; “Projelere, olimpiyatlara gereken önemi veriyoruz. Okulumuzun çok yönlü hizmet vermesi gerektiğini ve öğrencilerimizin en güzel biçimde, geleceğe yön veren beyinler olarak yetişmesini milletimizi, insanlığı aydınlatmasını istiyoruz” dedi.

Okulun başarılarla Darende’nin adını en güzel biçimde duyurmaya devam ettiğini dile getiren Zeliha Yıldız; “Öğrencilerimizin hazırladığı projelerin incelenerek gerek sergilenmeye layık görülmesi gerekse de bilim kurulunca incelemeye alınması bizleri oldukça memnun etmiştir. Bu çalışmalar başarımızın bir göstergesidir ve doğru metotlarla ilerlediğimize inanıyoruz” diye konuştu.

 

Sergilenecek projeler

Sergilenecek projelerin bölümleri ve isimleri şu şekilde; Biyoloji; “Su bitkilerinin suyu temizleme etkisi”, “Sigara dumanının yumurta kabuğuna verdiği zararlar”, “Alabalıklarda sıcaklık ile cinsiyet belirleme”, “Kükürtdioksit gazı bitkimi öldürdü” Matematik: “Top kaç kez seker”

Özlem Baydoğan ve Sultan Erduman adlı öğretmenlerin danışmanlığını yaptığı projeleri, Betül Oruç, Hulûsi Canpolat, Ayşegül Zeynep Ateş, İrem Özkan, Esra Özköse, Abdullah Şahiner, Yunus Demirtaş, Cansu Doğan, Şüheda Doğan, Nazife Ateş adlı öğrenciler hazırladı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1282


Anahtar Kelimeler: