Tarih: 05.04.2012 12:20

Kurumlar kendini tanıtıyor

Facebook Twitter Linked-in

Darende’de 2011 yılında 9 milyon 718 bin 436 lira vergi tahsil edildiği bildirildi.

Kaymakamlığın organizesi ile her ay bir kurumun faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunduğu kurumlar arası iletişim ve koordinasyon toplantısının Mart ayındaki ev sahibi Mal Müdürlüğü oldu.

 

Yeni plaka kodu HN

Öğretmenevi salonunda düzenlenen toplantıda kurumun çalışmaları hakkında bilgiler veren Mal Müdürü Ayşegül Akay Öz, ilçeye kayıtlı motorlu taşıt sayısının 5 bini geçtiğini belirterek; “Darende’de DN, DZ, EY, HC ve HL harf gruplu plaka taşıyan araç sayısı 5 bin olmuş, HN kodlu yeni harf gruplu plakalar verilmeye başlanmıştır” dedi.

2011 yılında ilçedeki vergi mükelleflerinden toplam tahakkuk eden vergi miktarının 14 milyon 102 bin 410 lira olduğunu ve bunun 9 milyon 718 bin 436 lirasının tahsil edildiğini belirten Ayşegül Akay Öz, tahsilat oranını ise yüzde 69 şeklinde açıkladı.

 

905 vergi mükellefi var

İlçede toplam 905 vergi mükellefi olduğunu belirten Öz, bunlardan 356’sının gerçek usul, 475’inin basit usul, 8’inin A.Ş, 42’sinin Ltd. Şti, 13’ünün kooperatif ve 11’inin de diğerleri kategorisinde yeraldığını dile getirdi.

Darende genelinde hazineye ait toplam taşınmaz sayısının 7 bin 990 olduğunu söyleyen Ayşegül Akay Öz, Malatya’nın ilçeleri arasında en büyük paya sahip olunduğunu vurguladı.

 

Hizmet standardı artıyor

Yapılan bilgilendirmenin ardından Ayşegül Akay Öz’e teşekkür eden Kaymakam Mehmet Aktaş; “Bu toplantıların amacı, kurumlarımız arasındaki iletişim ve koordinasyon daha güçlü olsun diyedir. Kim ne yapıyor, sorumluluğu ne, herkes bilsin istiyoruz. Maksadımız ilçemiz ve insanlar için daha güzel, daha müreffeh bir yaşam standardı hizmetleri sunmaktır” diye konuştu.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1271




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —