Özel okul Darende için şans

Özel okul Darende için şans

Özel okul Darende için şans
Eğitim 5.04.2012 12:11:00 2935 0

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, özel okullardaki öğrenci başarılarının tesadüfi olmadığını ve bu durumun diğer okullara da örnek teşkil ettiğini söyledi.

Özel Birgül Okullarında eğitim gören öğrencilerin dönem başından beri Türkiye ve Malatya çapında katıldıkları çeşitli yarışmalarda elde ettikleri başarıların ödüllendirildiği törene katılan Kaymakam Aktaş, Malatya’nın ilçeleri arasında tek özel okulun Darende’de bulunduğunu bildirdi.

 

İşe başarmak için başlanır

Toplu ödüllendirme töreninde bir konuşma yapan Özel Birgül İlköğretim Okulu Müdürü Zeliha Yıldız, herkesin bir şeyler başarmak istediğini ve insanların başarmak için bir işe başladıklarını ifade etti.

Öğrencilerinin elde ettikleri başarılarla gurur duyduklarının altını çizen Zeliha Yıldız; “Bizler eğitimin tek boyutuyla değil, tüm boyutlarıyla geliştirilmesinden yanayız. Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere gerektiği kadar yer verilmesi taraftarıyız” dedi.

 

Hepimizin ortak gururu

Darende’de eğitim gören öğrencilerin Türkiye ve Malatya çapındaki yarışmalarda güzel başarılar elde etmesinin ilçe adına önemli bir gelişme olduğunu dile getiren Kaymakam Mehmet Aktaş da; “Özel Birgül Okullarındaki öğrencilerimizin katıldığı, bilimsel, kültürel ve sportif yarışmalarda böylesine güzel dereceler alması hepimizin ortak gururudur. Bu başarının bireysel ve tesadüfi olmadığına inanıyorum. Buradaki tablo okul genelinde birçok konuda başarının hakim olduğunun göstergesidir” diye konuştu.

 

Özel okul Darende için şans

Konuşmasında eğitim alanında, öğrenci, öğretmen ve veli arasındaki diyaloğun çok önemli olduğuna değinen Kaymakam Aktaş sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Velilerimizin çocuklarıyla yakından ilgilenmesi şart. İlgi her zaman başarıyı getirir. Başarıların sınav sonuçlarına da en iyi şekilde yansıması gerektiğine inanıyorum. Darende eğitim hizmetleri yönünden çok güzel imkanlara sahip, hele böylesine bir özel okulun bulunması bunun bir kanıtıdır. Manevi şahsiyetlerin izleri bulunan Darende’miz geçmişte olduğu gibi güzel başarılarla adını duyuran öğrenciler yetiştirmeye devam etmektedir”

Daha sonra Özel Birgül İlköğretim Okulu ve Özel Birgül Anadolu Lisesi’nden alanlarına göre madalya ve derece alan 40 öğrenciye okul tarafından hazırlanan plaketler ile hediyeleri takdim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, okul aile birliği ve çok sayıda velinin katıldığı tören sonunda ödül alan öğrencilerle toplu fotoğraf çektirildi.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1284


Anahtar Kelimeler: