Kaymakamı ziyaret ettiler

Kaymakamı ziyaret ettiler

Kaymakamı ziyaret ettiler
Eğitim 5.04.2012 12:10:00 2358 0

Van depreminin ardından Darende’deki okullarda eğitimlerini sürdüren 10 öğrenci Kaymakam Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Öğrenciler, deprem nedeniyle eğitimlerinin kesintiye uğramaması için kendilerine ev sahipliği yapan dershane yöneticileri ile sağladığı destek ve yardımlardan dolayı Kaymakam Aktaş’a teşekkür ettiklerini bildirdi.

 

Misafirperver milletin hasleti

Öğrencilerin hepsiyle yakından ilgilenerek, isimleri, okulları ve Van’daki aileleri hakkında bilgiler alan Mehmet Aktaş, Darende’de milletimizin misafirperverliğinin bir örneğinin sergilendiğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde öğrencileri kaldıkları yurtta ziyaret ettiği sırada Darende’de küçük bir deprem yaşandığını anımsatan Mehmet Aktaş, “Doğal afetler her zaman herkesin karşılaşabileceği olaylardır. Önemli olan insanlık vazifesi ile gücü yetenin mağdurlara yardımcı olmasıdır” dedi.

 

Her türlü destek sağlanacak

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Erdem Gülcü, Özel Hügem Dershanesi Müdürü Tahsin Gürgiç ve bazı öğretmenlerin de katıldığı ziyarette Kaymakam Aktaş; “Öğrencilerimizi ilçemize getirip himaye eden dershane yönetimine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin eğitim hayatını ilçemizde en iyi şekilde devam etmeleri için ne gerekirse yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Ailelerinden ayrı kalmanın dışında bir sorun yaşamamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Son yıllarda yapılan bütçelerde en büyük payın eğitime ayrıldığı, o nedenle ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi gerektiğine inanıyorum ve sizleri çok önemsiyorum” diye konuştu.

Kaymakam Aktaş, Darende’de öğrencileri rahat ettirme adına gerekli her türlü desteğe hazır olduklarının altını çizdi.


Anahtar Kelimeler: