Tarihi köprüler yarım kaldı

Tarihi köprüler yarım kaldı

Tarihi köprüler yarım kaldı
Gündem 22.11.2008 16:04:00 2547 0

Darende’de bulunan ve Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından onarımına başlanan tarihi Nadir ile Uzunok Köprülerinin onarımı ödenek eksikliği nedeniyle yarım kaldı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2007 yatırım programına aldığı tarihi Nadir ve Uzunok Köprüleri onarımına geç başlanmasının ardından şimdi de ödenek yetersizliğinden dolayı yarım kaldı.

Darende’de Tohma ırmağı üzerindeki ayakta kalan ve en eski tarihli köprü olma özelliğini taşıyan Nadir ile aynı ırmağın üzerinde yer alan ilçedeki en uzun köprü olan Uzunok kapsamlı bir onarımdan geçirilerek tekrar hayat kazanırken köprülerin eksik kalması ilçe halkını endişelendirdi. Aslına uygun olarak yeniden ayağa kaldırılan tarihi köprüler kapanan bir gözünün de açılmasıyla güzel bir görüntüye kavuştu. Tarihî öneminin de verdiği değerle vatandaşların ilgisini çeken köprüler için yarım kalan çalışmanın bitirilmesini isteniyor.

Karayolları yetkililerine gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür eden vatandaşlar: "Tarihi köprülerimiz ayağa kaldırıldı, ancak ödenek eksikliği nedeniyle yarım ve boynu bükük şekilde bekliyor. Köprülerin eski görkemlerine yeniden kavuşacağı, altından suların akacağı ve üzerinden geçeceğimiz günleri bekliyoruz" dedi.


Anahtar Kelimeler: