Darende´de Kur´an okuma yarışması

Darende`de Kur`an okuma yarışması

Darende´de Kur´an okuma yarışması
Eğitim 24.03.2012 16:28:00 3808 0

Malatya’daki İmam Hatip Liseleri arası ‘Kur’an’ı güzel okuma yarışması’ Darende’de yapıldı.

Darende Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde 24 Mart 2012 günü METEM salonunda düzenlenen yarışmada her okuldan birer öğrenci, yüzünden Kur’an-ı Kerim okudu.

Jüri Başkanlığını Darende Müftüsü Ahmet Varol’un yaptığı yarışmada belirlenen kriterlere göre öğrencilere puan verildi.

Hitabetme alışkanlığı artar

Tören sonunda kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Ahmet Varol, İmam Hatip Okulları arasındaki yarışmanın öğrenciler açısından gelecekte toplum önünde hitabetme gibi alışkanlıkları kazandırma adına önemli olduğunu söyledi.

Dereceye girenlerin isimlerini açıklayan Müftü Varol; “Jüri olarak gönlümüzde hepsi birincidir. Kur’an okumanın mükafatını Cenab-ı Allah’ın vereceği bir husustur. Böyle bir yarışmada kul olarak bizlerde birilerini sınıflandırmaktayız” diye konuştu.

Darende ikinci oldu

Yarışma sonucunda Malatya İmam Hatip Lisesi’nden Necati Kuş il birincisi olurken, Darende Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden İsmail Doğan ikinci, Hekimhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Taha Demir de üçüncü oldu.

Derece alan öğrencilere altın ve para hediyesi ile Müftülük tarafından birer Kur’an-ı Kerim verilirken, Hulûsi Efendi Vakfı tarafından da kitap seti takdim edildi.

Yarışmada okunan Kur’an’ın sevapları da Darende’de yıllar önce bu geleneği başlatan ve İmam Hatip Lisesi’nin yapımını sağlayan Mutasavvıf ve Divan Şairi Osman Hulûsi Efendi’nin ruhuna bağışlanırken, yarışma arasında öğrenciler tarafından Hulûsi Efendi’nin şiirleri seslendirildi.

Yarışmaya katılan öğrenciler ve okul yöneticileri programdan sonra Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i ziyaret etti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1217


Anahtar Kelimeler: