Tohma´da bahar temizliği

Tohma`da bahar temizliği

Tohma´da bahar temizliği
Gündem 18.03.2012 14:20:00 2115 0

Darende’nin içerisinden akmakta olan Tohma Çayı’nda bahar temizliği yapıldı. Darende Belediyesine ait iş makinesi dere yatağını temizleyerek olası sel baskınına karşı önlem aldı.

Belediye Başkanı İsa Özkan Tohma Çayı’nı besleyen havza ile ilçe çevresinin bu yıl yoğun bir kar yağışı aldığını ve olası bir sel felaketini önlemek için dere yatağında temizlik çalışması başlattıklarını bildirdi.

 

Dere yatağı temizlendi

İlçede yerleşim alanlarının yoğun olarak bulunduğu, Köprügözü ile Sunguroğlu mevkileri arasındaki yaklaşık 4 kilometrelik alanda temizlik çalışması yaptıklarını dile getiren Başkan Özkan; “Daha önceki yıllarda yoğun yağış sonrası ilçemiz sel baskınlarına maruz kalmış ve çeşitli mağduriyetler yaşanmıştır. Karların erimesiyle olası bir sel baskını ihtimali bulunan Tohma Çayı yatağında temizlik çalışması yapıyoruz. Yaptığımız çalışma hem sele karşı bir önlem hem de çarşı merkezinin de içerisinden geçen dere yatağının biriken doğal ve çevresel atıklardan temizlenmesini sağlamaktadır” dedi.

Başkan Özkan, benzer çalışmaları bahar aylarında yaparak çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirmenin gayreti içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

Bu arada çarşı merkezindeki çalışmaları vatandaşlar meraklı bakışlarla izledi.

 


Anahtar Kelimeler: