Çanakkale Zaferi kutlanıyor

Çanakkale Zaferi kutlanıyor

Çanakkale Zaferi kutlanıyor
Gündem 16.03.2012 11:04:00 2098 0

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 97. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Darende’de çeşitli programlar düzenlendi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Ali Öztaş tarafından tarihi zaferde yaşanan bazı ilginç olayların anlatıldığı bir konferans verildi. Büyük zafere ilişkin yeni gün yüzüne çıkan bazı hatırlar, dinleyicileri duygulandırdı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen ve vatandaşların ilgi gösterdiği programda sinevizyon sunumuyla Çanakkale Zaferini anlatan fotoğraflar gösterildi.

 

Şehitlerin mirası

 ‘Çanakkale Zaferi’ konferansından önce gazetecilere gündeme ilişkin bir açıklama yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, "Bu güzel topraklar, bizlere vatanı için seve seve canını ortaya koyan şehitlerimizin ve gazilerimizin mirasıdır" dedi.

"Çanakkale Geçilmez" dedirten kahramanlarımızın, milletimizin gücünü tüm dünyaya bir kez daha duyurarak, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığımızı güçlü biçimde ortaya koyduklarını dile getiren Mehmet Aktaş konuşmasını şu şekilde tamamladı; "Bu vatan için şehit olan tüm vatandaşlarımız milletimizin gönlünde en yüce yere sahiptir"

 

Birlikteliğe en büyük örnek

Daha sonra Çanakkale Emniyet Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Ali Öztaş tarafından tarihi zaferde yaşanan bazı ilginç olayların anlatıldığı bir konferans verildi.

Ali Öztaş, Türkiye’nin çok büyük ve güçlü bir ülke olduğunu dile getirerek; "Bu ülkede doğulu batılı diye bir kavram yok, bunun ispatı için Çanakkale en büyük örnektir. Allah’ımız, peygamberimiz, kıblemiz, kitabımız, vatanımız ve bayrağımız birdir. Kimse bu milletin birliğini bölemeyecektir" dedi.

Programın sonunda Kaymakam Mehmet Aktaş ve İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken tarafından Ali Öztaş’a birer teşekkür plaketi verildi.

Konferansa Belediye Başkan Vekili Mehmet Karcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1175


Anahtar Kelimeler: