Ayvalı yolu ulaşıma açıldı

Ayvalı yolu ulaşıma açıldı

Ayvalı yolu ulaşıma açıldı
Gündem 9.03.2012 19:07:00 2457 0

Son 30 yılın en ağır geçen kış mevsimi Darende’nin yüksek rakımlı belde ve köy yollarında uzun süreli kapanmalara yol açtı. Yoğun kar ve tipi nedeniyle 2 saatte kapanan ve ancak 6 günde açılabilen Ayvalı yolunda ulaşım güçlükle sağlandı.

Darende`ye bağlı Ayvalı Beldesi ile Kuluncak ilçesinin de kullandığı Darende-Hekimhan karayolu, ekiplerin uzun uğraşıları sonunda açılarak ulaşımın normale dönmesi sağlandı.

Ayvalı Belediye Başkanı Hamit Demir, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolun belediyelerinin iş makineleri ve karayolları ekiplerince açıldığını bildirdi.

 

Herkes seferber oldu

Demir, "6 gündür kapalı olan yol açılarak vatandaşların mağduriyetleri giderildi. Dünyayla bağlantımızı sağlayan yolun kapalı olması neticesinde birçok insan mağduriyet yaşadı. Hastalar, acil ihtiyacı olanlar güç durumlara düştü. Çevredeki bölgelerde kar nedeniyle temizleme çalışması yapan karayolları ekipleri tipinin bitmesinin ardından yolumuzun açılmasına yardımcı oldu. Belediyemizin iş makineleri ve çalışanlarını seferber ettik" dedi.

 

Ayvalı Belediyesi 80 bin lira harcadı

Karayollarının sorumluluğunda olmasına rağmen sık sık kapanan yolun açılması için belediye olarak katkı sağladıklarını dile getiren Başkan Demir, kış aylarında sürekli kapanan yolun açılması için hiç hesapta olmadığı halde yaklaşık 80 bin liralık akaryakıt sarf ettiklerini söyledi.

Haberin fotoğrafları için tıklayın 


Anahtar Kelimeler: