Balaban´ın başına ´japon kuşu´ kondu

Balaban`ın başına `japon kuşu` kondu

Balaban´ın başına ´japon kuşu´ kondu
5.03.2012 19:32:00 8407 0

Darende Kaymakamlığı Proje Ofisinin hazırladığı ve Japonya Büyükelçiliği’nin desteklediği “Balabanda Kadın Beceri Gelişim Merkezi Projesi”nin kabul edildiği bildirildi.

Japon hükümetince açılan hibe çağrısına, ülkemizden yapılan 400 proje müracaatı arasından desteklenebilir 15 projeden birisi olma başarısını gösteren Darende’ye 10 milyon Japon Yeni  (yaklaşık 100 bin dolar) kaynak aktarılacak.

Önce bina yapılacak

“Balaban’da Kadın Beceri Gelişim Merkezi Projesi"nin başvurular arasından ‘en başarılı proje’ kabul edildiği ve önümüzdeki günlerde uygulamaya konulacağı kaydedildi. Balaban Belediyesinin ortağı olduğu proje ile kerpiç mimarisi ile ünlü beldede yaptırılacak olan binada kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak projelerin hayata geçirileceği belirtildi.

Kazandıkları becerileri üretime dönüştüren kadınların ilçe ve belde ekonomisi ile aile bütçelerine önemli bir gelir sağlaması planlanıyor. Hazırlanan proje ile Balaban’da kadınlara yönelik hediyelik eşya yapımı, enstrüman eğitimi, yaşlı ve çocuk bakımı, okuma-yazma gibi bir çok alanda kurslar açılabilecek.

Türkiye ile 2000’de anlaştı

Japon hükümeti 1989 yılından beri Japonya Resmi Kalkınma Yardımı (Japan ODA) kapsamında gelişmekte olan ülkelerde uygulanan programları destekleyerek, insani ihtiyaçları karşılamak üzere hazırlanmış kalkınma projelerine yönelik geri ödemesiz mali yardım sunuyor. Program kapsamında bu güne kadar 130`dan fazla ülkede yaklaşık 20 bin yerel proje gerçekleştirildi. Programın Türkiye`de uygulanması ile ilgili anlaşma Japonya ve Türkiye arasında 11 Eylül 2000 tarihinde imzalanmasıyla birlikte program bu tarihten itibaren Türkiye`de uygulanmaya başlandı.


Anahtar Kelimeler: