Darende ilk 3´te yeralacak

Darende ilk 3`te yeralacak

Darende ilk 3´te yeralacak
Gündem 5.03.2012 19:26:00 2020 0

Ultra maraton sporcusu İbrahim Şahin (48), Afşin`de yer alan Ashab-ı Kehf Külliyesi ile Darende’de bulunan Somuncu Baba Külliyesi arasındaki 82 kilometrelik parkurda koşacak.

Afşin ve Darende`de bulunan kutsal ve tarihi mekanların tanıtımı amacıyla, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescillenen ve 2012 Faaliyet Takvimi`ne alınan, Elbistan-Afşin-Ekinözü Uluslararası Ultra Maraton parkurunun ardından ikinci parkuru oluşturmayı amaçlayan Şahin, bu defada kutsal ve tarihi mekanların tanıtımı için ter dökecek.

Afşin – Darende arasını koşacak

Astım hastası olan ve astım hastalığının sporla yenilebileceğine dikkat çekmek amacıyla 2009 yılında Antalya`dan İstanbul`a koşarak tüm dikkatleri üzerine toplayan Şahin, aynı yıl memleketi Elbistan`da 111 kilometre koşmuştu. 2010 yılında 126, 2011 yılında ise Elbistan-Afşin-Ekinözü arasındaki 170 kilometrelik parkuru 24 saatin altında koşarak, dünyanın en hızlı ultra maratonunu koşma başarısını gösteren Şahin, yeni bir parkur için kolları sıvadı.

Kutsal ve tarihi mekanları tanıtacak

Ashab-ı Kehf ile Somuncu Baba arasında koşma fikrinin nereden çıktığını anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Türkiye ve Dünya için manevi ve tarihi değeri büyük olan bu iki mübarek beldemize yeterince sahip çıkmadığımız ve önemini insanlara anlatamadığımız kanaatindeyim. Tanıtıma katkıda bulunmak için 3. Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu`nu Ashab-ı Kehf`e kadar uzattık. Daha sonra Darende`deki Somuncu Baba aklıma geldi ve `Ben bu mübarek beldelerin neden direk adları zikredilmesin` diye düşünerek kararımı verdim. Koşunun parkuru Ashab-ı Kehf ile Somuncu Baba olacak ve öyle anılacak."

Darende ilk üçte yeralacak

Sporun, dini, dili ve renginin olmayacağını anlatan Şahin, Türkiye`de şu anda resmi iki tane ultra maraton parkurunun bulunduğunu, başarılı olurlarsa üçüncü parkurun Afşin ile Darende arasında uzanacağını söyledi.

Şahin, şunları kaydetti: "Dünyada yaklaşık olarak 500 ultra maraton parkuru var. Normal maratonlar 42 kilometre, ultra maratonlar ise 45 kilometre üstü. Türkiye`de ilki 2009 yılında Elbistan`da 111 kilometre olarak koşuldu. İkinci yıl 126 kilometre, üçüncü yıl ise 170 kilometre koşuldu. Hedefimiz 14 saat koşu süresi ile 82 kilometrelik Ashab-ı Kehf- Somuncu Baba Uluslararası Ultra Maratonu olacaktır. Yani Ashab-ı Kehf-Somuncu Baba Ultra Maratonu koşulup tescillenirse, Türkiye`nin ikinci en uzun ultra maratonu olacak"

İbrahim Şahin, Ashab-ı Kehf-Somuncu Baba Ultra Maraton Koşusunun 27 Mayıs 2012 günü koşulacağını belirterek, sabah saat 06.00`da startın verileceğini, startın ardından iki kutsal mekan arasındaki tarihi alanların da parkurda yer aldığını söyledi.


Anahtar Kelimeler: