Tanıtım çalışmaları başladı

Tanıtım çalışmaları başladı

Tanıtım çalışmaları başladı
Kültür-Sanat 5.03.2012 19:17:00 5971 0

Darende Kaymakamlığı yakın çevredeki illerde tanıtım etkinlikleri gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Kaymakam Mehmet Aktaş proje kapsamında çevre illerle kuracağı temas turlarında ilk görüşmeyi Vali Ali Kolat’ın ardından Sivas Belediyesi ile yaparak ilçenin tanıtımına katkı için Başkan Doğan Ürgüp’le fikir alış verişinde bulundu.

Kaymakam Mehmet Aktaş, Başkan Ürgüp’le makamında yaptığı görüşmede Darende’ye gelen ziyaretçilerin sayısını artırmak için başlattıkları tanıtım kampanyası hakkında bilgiler verdi.

Herkesimden herkes bekleniyor

Darende’nin 1934 yılına kadar Sivas’ın bir ilçesi olduğunu anımsatan Aktaş, “Şehrinizden Darende’ye gelen turist sayısı her geçen gün artmaktadır. Sivas’a yakın alternatiflerle dolu turizm ilçemiz Darende’de daha çok insanı ağırlamak istiyoruz. Son yıllarda özellikle üniversite gençliğinin yanı sıra inanç turizmi ve su sporlarına ilgi duyan her kesimden ve her yaştan insan gelmektedir. Bu Darende için büyük bir kazanımdır” dedi.

Şehirdeki belediyeye ait tanıtım olanaklarından yararlanmak istediklerini kaydeden Aktaş, Darende’nin cazibesinin herkesi etkilediğinin altını çizdi.

Manevi özelliği ön planda

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de manevi özelliğiyle ön plana çıkan Darende’nin kentte daha fazla tanıtılması için gereken desteği sağlayacaklarını söyledi.

Başkan Ürgüp; “Darende, zaman zaman bizim de ziyaret ettiğimiz güzel bir yerdir. Sivasla Darende arasında manevi bir bağ da var. Somuncu Baba’nın yurdu, Hulûsi Efendi’nin diyarına her zaman gıpta ile bakıyoruz. Hulûsi Efendi Vakfı’nın ilçede çok güzel çalışmaları var, müthiş bir performans ile olağanüstü işler yapılmış. Vakıf Başkanı Hamidettin Ateş’in öncülüğünde bir sivil toplum kuruluşunun nasıl güzel şeyler oluşturabileceği ortaya konmuş. Darende’nin her taşında, her eserinde vakfın izini görmek mümkün, adeta nakış nakış işlenmiş. Belediye olarak kültür turları çerçevesinde Gürün ve Darende ziyaretlerini programlayarak ilçenize gruplar halinde Sivaslıların gitmesini sağlıyoruz. Size her türlü desteği vermeye çalışarak, hemşehrilerimizin Darende’yi daha çok tanımasını sağlayacağız” diye konuştu.

Ürgüp ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirttiği Kaymakam Aktaş ve beraberindeki heyete belediye yayınlarından hediye etti.


Anahtar Kelimeler: