Hikmet Taşçı´nın inanılmaz başarısı

Hikmet Taşçı`nın inanılmaz başarısı

Hikmet Taşçı´nın inanılmaz başarısı
Hemşehriler 5.03.2012 19:07:00 3113 0

Hemşehrimiz Hikmet Taşçı`nın sahibi olduğunu Taş Çelik Kapı patentine sahip olduğu, sadece kendi ürünlerinde kullanılan kriko ve levye ile kapıların açılmasını önleyen güvenlik kelepçesini imalatlarında uygulayarak Türkiye`de bir ilki başarmanın gururunu yaşadı.

Çelik kapı üretiminde 20 yılı geride bırakan ve Türkiye`nin ilk çelik kapı imalatçılarından birisi olan firma, gelişen teknolojisiyle ülkemizde ilk defa hırsızların açamadığı kapıyı üretti.

11 yaşında usta oldu

Yıllarca Darende`de esnaflık yapan ve ürettiği sobalarla evlerdeki sıcaklığa ortak olan Sobacı Veysel`in oğlu olarak 1966 yılında dünyaya gelen Hikmet Taşçı, babasının dükkanında mesleğine başladı. 9 yaşında kalfa 11 yaşında usta olan Taşçı, mesleğini bir süre Osmaniye`de sürdürdü.

Askerlik dönüşü ağabeyi ile İstanbul`da inşaat malzemesi satışı yapan Hikmet Taşçı, Türkiye`de çelik kapı sektörünün yeni filizlendiği günlerde bu alanda küçük bir yatırımla imalata başladı. Sektörün öncülerinden olan Taşçı`nın ürettiği kapıların ünü kısa sürede yayıldı. İşleri bir anda açılan Taşçı yeni bir yatırım olarak Romanya`da sektörel çalışmasını sürdürdü. Develüasyon mağduru olan Taşçı İstanbul`da devam eden işlerini sürdürerek ürün çeşitlemesiyle ilklere imza attı.

Kapı üretiminde ilkleri başardı

Türkiye`de ilk defa portmantolu ve ayakkabılıklı kapı üreten Taşçı, iki cam arasında ferforje kullanılan ürünleri yaptı. Alüminyumdan kompozit kapılar üreterek çelik kapıya uygulayan Hikmet Taşçı, sektörün gelişmesine katkı sağlayarak göz, parmak izi ve ayak izi tanımalı sistemler ile açılan kapı çeşitlerine hırsızların açamadığı güvenlik kelepçesini ekleyerek bir ilki daha başardı. Yeni uyguladığı sistem ile hırsızların açması mümkün olmayan kapı imalatı ile adını duyuran Taşçı`nın yeni hedefi ise, takacağı kameralı dürbün ile kapının önüne gelen ya da 1 metre yaklaşan herkesin görüntüsünü kaydeden bir sistemi uygulamak.

Kaliteyi ulaşılabilir yaptı

Her keseye ve bütçeye uygun çelik kapı üretimlerinin mevcut olduğunu kaydeden Taşçı, tüm ürünlerinde şık tasarım, güvenlik ve uzun kullanım ömrü gibi opsiyonel özellikler mutlak suretle bulunduğunun altını çizdi. Bireysel kapı ihtiyaçlarının yanı sıra, toplu konut çalışmaları, proje bazlı konut üretimlerine yönelik toplu çelik kapı satışları ve bayilik sistemlerinin de olduğunu hatırlatan Taşçı; "Firmamızı diğer birçoklarından ayıran en temel özellik çelik kapıda kalitenin ulaşılmaz olmadığını müşterilerimize göstermektir" şeklinde açıkladı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1131


Anahtar Kelimeler: