Zorlu mücadele ardından gelen sevinç

Zorlu mücadele ardından gelen sevinç

Zorlu mücadele ardından gelen sevinç
Gündem 3.03.2012 12:30:00 2095 0

Darende`ye bağlı Ağılyazı Köyünün kar nedeniyle yolları kapalı olan Halaçören mezrasında doğum sancıları tutan bir kadın, 10 saat süren zorlu bir mücadele ile hastaneye ulaştırıldı. Kadın hastaneye getirildikten 10 dakika sonra sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Alınan bilgilere göre Halaçören mezrasında yaşayan ve dördüncü çocuğuna hamile olan Fadime Yıldırım’ın doğum sancıları tuttu. Yollarının kapalı olması nedeniyle çare arayan aile durumu Kaymakamlığa bildirdi. 112 ekibinin yola çıkmasının ardından yaklaşık 2 metre kar bulunan köy yolunun açılması için 10 saat süren zorlu bir mücadele başladı.

Kaymakamlık, Darende Belediyesi, Ayvalı Belediyesi, Karayolları ve İl Özel İdaresinin iş makineleri hamile kadına ulaşmak için büyük çaba sarfedildi. Bu arada doğum için yakındaki Akpınar Köyünün ebesi de hazır bekletildi.

Hastaya ulaşılmasının ardından ambulansa alınan hamile kadın dozerlerin yardımıyla açılan yoldan Darende’ye ulaştırıldı. Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisine alınan kadın, bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

Bebeği ve ailesini ziyaret eden Darende Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Serdar Deveci, meşakkatli bir yolculuğun ardından ulaşılan kadının hastanede doğum yapmasını sağlandığını bildirdi.

Henüz adı konmayan bebeği bir süre seven Serdar Deveci; “Hastamızın doğum sancısının başladığını öğrenince 112 ekibimiz yola çıktı. Yol kapalı olduğu için diğer ekiplerle irtibata geçtik. Maalesef çok meşakkatli zahmetli bir yolculuk oldu, 10 saate yakın sürdü. Kaymakamlığımız, Darende Belediyesi, Ayvalı Belediyesi, Karayolları, İl Özel İdaresi devletin tüm birimleri seferber oldu” dedi.

Ambulans ekibi ve doktorun da gayretleri ile güzel bir sonuç elde edildiğini ifade eden Deveci; “Daha kötü şartlara sahip olan yerlerde paletli ambulanslar yada helikopterle de hizmet veriliyor ama elimizdeki imkanlar bunlardı. Zor koşullara rağmen hastamıza ulaştık, doğumun hastanede gerçekleşmesi olay daha güzel sonuçlandı. Buradaki Kadın Doğum Uzmanımız ve ebe arkadaşlarımız gerekeni yaptılar. Umarım bir daha böyle şeylerle karşılaşmayız, karşılaşırsak ta bilinmeli ki devletin bütün imkanları sarfedilmektedir. Kurtarmaya katılan tüm ekiplere tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Baba İsmail Yıldırım da sağlık ve kurtarma ekiplerinin hepsine minnettar olduklarını bildirdi. Bu arada aile bebeklerine sağlık çalışanlarından birinin adını vermeyi düşündüklerini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: