Hastaneden yeni bir hizmet daha

Hastaneden yeni bir hizmet daha

Hastaneden yeni bir hizmet daha
Gündem 7.02.2012 10:49:00 2427 0

Fiziki şartları, tıbbi donanımları ve 14 uzman hekimin görev yaptığı, bölge insanına sağlık alanında önemli kazanımlar sağlayan Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi`nde, `heyet raporu` olarak bilinen sağlık kurulu raporu verilmeye başlandı.

Her hafta Çarşamba günleri öğlenden sonra toplanan kurul, vatandaşların rapor başvurularını değerlendirerek il merkezi veya başka sağlık kuruluşlarına gitme sorununu çözdü.

Tek bir tabibin yetkisi dışında kalan hususlarda veya mevzuatta sağlık kurulu raporu öngörülen hallerde kişilerin sağlık durumları hakkında rapor vermeye yetkili olan kurul, gelen talepleri değerlendirerek sonuca bağlıyor. Heyet Raporu’nun Darende’de verilmeye başlanması, il merkezlerine uzak olan ilçe ve çevresindeki vatandaşlarca önemli bir gelişme olarak karşılandı. Geçtiğimiz yıl 140 bin civarında tedavi hizmeti verilen hastanedeki yeni uygulama vatandaşları rapor almak için Malatya veya başka yerlere gitme sıkıntısından da kurtardı.

Sağlık Kurulu (Heyet) Raporu kapsamında özür oranı, maluliyet, vasi tayini, bakım hizmeti, göreve başlama, özel güvenlik, yurt dışı çalışma ve diğer hususlarda vatandaşların talepleri heyet sekreterliğine yapılan başvurunun ardından ilk toplantıda görüşülerek karara bağlanıyor.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Cem Karaçelik Başkanlığındaki heyette, Ortopedi Uzmanı M. Gökhan Akkaya, Nöroloji Uzmanı Fazilet Karademir, Göz Hastalıkları Uzmanı Tülay Erşekerci, Gerel Cerrah Uğur Yaşar, Fizik Tedavi Uzmanı İsmail Binbir ile Dahiliye Uzmanı Feride Yüksel raporları değerlendiriyor. Dahiliye Uzmanı bulunmadığı zamanlarda Çocuk Hastalıkları Uzmanı Erhan Berk heyet toplantısına katılıyor.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=1089


Anahtar Kelimeler: