Emniyetin 2011 verileri

Emniyetin 2011 verileri

Emniyetin 2011 verileri
Gündem 7.02.2012 10:41:00 1663 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 2011 yılındaki faaliyetlerine ilişkin bilgi verilerek, 155’e gelen ihbarlar vatandaşın polise olan güveninin arttığının göstergesi olduğu bildirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada 2011 yılı içerisinde vatandaşların 86 adet ihbarda bulunduğunu ve asılsız hiçbir ihbar olmadığı belirtildi.

2010 yılında 57 olan ihbarın yaklaşık yüzde elli oranında arttığına dikkat çekilen açıklamada; “Mahallelerde yapılan huzur toplantıları, vatandaşlarla kurulan güzel diyaloglar, Toplum Destekli Polislik Hizmeti gibi çalışmalar polise duyulan güveni artırmıştır. Asayiş olayları bakımından huzurlu bir ilçe olan Darende’de insanlar da olaylara karşı oldukça duyarlı, polisin görevini yapmasına önemli ölçüde yardımcı oluyor” denildi.

Olaylar hemen aydınlatılıyor

2011 yılındaki asayiş olayları hakkındaki açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Uyuşturucu madde nakli, ticareti ve kullanma suçunu teşkil eden 4 olayda 6 kişi yakalanmıştır. 19 hırsızlık meydana gelmiş, bu olaylara karışan 11 şahıs ile 4 ayrı dolandırıcılık olayının faillerinin tamamı yakalanmıştır. 1 bıçakla yaralama olayı meydana gelmiş, olayın faili hemen yakalanmıştır. Hakkında adli makamlarca yakalama emri buluna 31 kişi kontroller sırasında gözaltına alınmıştır. Olaylara karışan, hakkında yakalama emri bulunan ve gözaltına alınanlardan 10’u adli makamlarca tutuklanmıştır”

Operasyonlar ve olaylarda ele geçirilen malzemeler ise; “131 kök hint keneviri, 2 haşhaş bitkisi, 13 kilo kubar esrar, 1 adet 9 mm çapında silah, 1 otomatik tüfek, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, 13 adet 9 mm çapında MKE yapımı mermi, 5 adet dolu av fişeği zapt edilmiştir” şeklinde kaydedildi.

137 yeni araç trafiğe katıldı

Açıklamada ayrıca, yıl içerisinde polis bölgesinde meydana gelen 29 trafik kazasında 17 kişi yaralanırken, 12’sinin ise maddi hasarlı olarak sonuçlandığı vurgulandı. İlçe Emniyet Müdürlüğünce 523 plaka verildiği, 137 yeni aracın trafik tescil işleminin yapıldığı ayrıca 266 vatandaşa da pasaport düzenlendiği ifade edildi.

MOBESE ihale aşamasında

Bu arada ilçemize kurulacak MOBESE için de gerekli ödeneğin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Malatya İl Özel İdaresi’ne çıkarıldığı ve önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılmasıyla Darende’nin bu teknolojik hizmete kavuşacağı öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: