Vefat eden hemşehrilerimiz

Vefat eden hemşehrilerimiz

Vefat eden hemşehrilerimiz
Vefatlar 15.11.2008 15:10:00 8273 0

Prof. Dr. Zahid Aksu

Darende İlahiyat Fakültesinin kurulduğu 1993 yılında Dekanlık görevine atanan ve 1997 yılına kadar bu görevi yürüten Prof. Dr. Zahid Aksu vefat etti.

Edinilen bilgilere göre Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi olan ve Ankara’da ikamet eden Zahid Aksu’nun cenazesi 17 Ekim 2008 Cuma günü Ankara Maltepe camiinde kılınan cuma namazın ardından toprağa verildi.

Hatice Küçük

Elbistan’da ikamet eden işadamı hemşehrimiz Faruk Gürbüz’ün kayınvalidesi Hatice Küçük (74) hanım vefat etti. Elbistan’ın Kızılcaoba mahallesinden Belediyeden emekli Hal Müdürü Hacı İbrahim Küçük’ün eşi, Mustafa Küçük, Menduha Çiçek, Perihan Tunç, Pervin Gürbüz, Sermin Özdemir ve Sena Çakılı kardeşlerin annesi, Recep Çiçek, Hüseyin Tunç, Saadettin Çakılı, Faruk Gürbüz ve merhum Eyüp Özdemir bacanakların kayınvalidesi, 18 torun ninesi, 4 de torun çocuğu büyükannesi Hatice Küçük vefat etmiştir.

Neziha Yücel

Darende’nin Yenice Beldesinden olup Elbistan’da ikamet eden Ömer Yücel’in eşi, Zübeyde, Hatice, Sema, Songül ve Şeyma’nın anneleri Neziha Yücel (51) vefat etmiştir.

Osman Berat Akdemir

Adana Vakıflarbankası Abidinpaşa Şubesi Müdür Yardımcısı Mehmet Akdemir’in böbrek yetmezliğinden bir süreden beri tedavi görmekte olan oğlu Osman Berat Akdemir (16) vefat etmiştir.

Hüseyin Demirdağ

Darende’nin Yeniköy Köyünden Mehmet Demirdağ’ın kardeşi, Ali, Mehmet ve Hasan’ın babaları Hüseyin Demirdağ vefat etmiştir.

Hüseyin Yıldırım

Darende’nin Heyiketeği Mahallesinden BOSCH Yetkili Servisi (Buzdolabı tamircisi) Bilal Yıldırım, Malatya Beydağı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Yıldırım ve Mülkiye Müfettişi Süleyman Yıldırım’ın amcaları, Musa Yıldırım’ın kardeşi Hüseyin Yıldırım (74) vefat etmiştir.

Cengiz Girgin

Darende’nin Heyiketeği Mahallesinden Selahattin Girgin’in oğlu Cengiz Girgin (30) bir süreden beri çektiği astım ve bağlı hastalıklar nedeniyle tedavi görmekte iken vefat etmiştir.

Nuri Anar

Darende’nin Uluveren Mahallesinden olup Ceyhan’da ikamet eden sebze ve meyve komisyoncusu Nuri Anar vefat etmiştir.

Güldane Söylemez

Darende’nin Heyiketeği Mahallesinden olup İstanbul’da ikamet eden Dr. Ahmet Söylemez’in eşi, Turan, (merhum) Süheyla ve Hülya Söylemez’in anneleri Güldane Söylemez (70) vefat etmiştir.

Mehmet Yuvalı

Darende’nin Heyiketeği Mahallesinden Hafız Mehmet Yuvalı’nın amcazâdesi, Avukat Hacı Önal’ın dayısı, Ali, İsmail, Sami ve Mesut’un babaları Terzi Mehmet Yuvalı (72) vefat etmiştir.

İsmet Kösebalaban

17 Ağustos 1999 Marmara Depreminde yıkılan binalardan sorumlu tutularak yargılanan ve 19 yıl ceza alan Veli Göçer’in kayınbiraderi hemşehrimiz İsmet Kösebalaban Çanakkale Cezaevinde hayatını kaybetti. Kösebalaban için Devlet töreni düzenlendi.

Tutuklanmadan öncede Alzheimer hastası olan, cezaevinde durumu ağırlaşan Kösebalaban’ı Cumhurbaşkanı Gül affetmemişti. Adalet Bakanlığınca 5 kişinin af talepleri gönderilmiş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bunlardan 2 hükümlünün cezalarını hastalıkları nedeniyle affetmiş, bu karar Kösebalaban ailesinde büyük üzüntü yaratmıştı.

Cezaevinde yattığı sürede başka hükümlüler tarafından bakılan, mahkemelere dahi Jandarmaların kucağında taşınarak gelen Kösebalaban, Çanakkale Cezaevinde 20 Ekim 2008 günü yaşama veda etti. Kösebalaban’ın cenazesi Çanakkale Necip Paşa Camiinde kılındı. 30 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan ve Binbaşı rütbesi ile emekli olan İsmet Kösebalaban’a silah arkadaşları sahip çıktı ve cenazesini Devlet Töreni ile kaldırdı.

Cenazede başta Tümamiral, olmak üzere Deniz-Kara-Hava ve Jandarma rütbeli çok sayıda subayın katılması dikkat çekti.


Anahtar Kelimeler: