Ağaçlandırma istihdam sağladı

Ağaçlandırma istihdam sağladı

Ağaçlandırma istihdam sağladı
Gündem 7.02.2012 10:33:00 1567 0

Darende Kaymakamlığı tarafından ilçeyi ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2011 yılında 331 bin 150 adet fidan dikildi. Önceki yılları üçe katlayan çalışma ile rekor düzeyde ağaçlandırma yapılarak Darende’nin geleceğine yönelik en büyük yatırımlardan biri gerçekleştirilirken İşkur’un desteklediği proje ile ilçedeki çok sayıda insana istihdam olanağı da sağlandı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada Malatya Valiliğince başlatılan “Ağaçlandırma Seferberliği” kapsamında, İşkur ile Orman ve Su İşleri İl Müdürlüklerinin işbirliğiyle yürütülen proje çerçevesinde, Darende’nin Polat mevkii, Zengibar Kalesi çevresi, Hasan Gazi Şehitliği mevkii ve bazı köylerde etkin ağaçlandırma çalışmaları yürütüldüğü kaydedildi.

Değişik türlerde fidanlar dikildi

Ağaçlandırılan alanlara 331 bin 150 adet tüplü meşe palamudu, tüplü sedir, akasya ve mahlep fidanı dikildiği ayrıca meşe palamudu ile badem tohumlarının da geniş bir alana ekildiği belirtildi.

İşkur İl Müdürlüğü ve Kaymakamlığın işbirliğiyle yapılan ağaçlandırma çalışmalarında 51, diğer meslek edindirme projelerinde de 12 kişinin Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında, sigortalı olarak çalıştırıldığı ve 3 ayrı proje ile 63 kişinin istihdam edilerek bu kişilere 200 bin lira çalışma ücreti ödendiği bildirildi.

İstihdama büyük katkı

Projelerin uygulanması ile Darende’nin ağaçlandırılması ve kişilerin mesleki beceri kazanmasına olanak tanınırken istihdama da ciddi katkı sunulduğu ifade edilerek, 2012’de de benzer şekilde çalışmaların yürütüleceğine dikkat çekildi.

Ayrıca Ayvalı, Aşağıulupınar, Balaban, Ilıca ve Yenice Beldelerinde de Kaymakamlığın hazırladığı ağaçlandırma projesi İşkur’la birlikte uygulandı. Yeni fidan dikimi yapılan bu çalışmada TYÇP kapsamında 84 kişi istihdam edilerek 180 bin lira civarında ödeme gerçekleştirildi.

Açıklamada ayrıca İşkur ile Orman ve Su İşleri Müdürlüklerinin yetkililerine desteklerinden dolayı teşekkür edildi.


Anahtar Kelimeler: